Last news in Fakti

6 Април, 2022 13:00 2 125 4

Skoda с нов шеф

  • skoda-
  • vw-
  • volkswagen group-
  • шеф-
  • клаус зелмер-
  • томас шафер

Клаус Зелмер поема чешката марка

Skoda с нов шеф  - 1

Skoda обяви, че от юли месец тази година компанията ще има нов шеф. Клаус Зелмер ще смени Томас Шафер, който пък ще поеме ръководна роля в борда на директорите на Volkswagen от 1 юли. Зелмер започва кариерата си в автомобилната индустрия през 1997 година в Porsche, а две години по-късно се мести във Франция, където започва работа в продажбения отдел на компанията от Щутгарт. Сменяйки различни позиции, през 2010 година той се издига до председател на управителния съвет на марката. През 2020 година постъпва и като член на управителния съвет на Volkswagen във връзка с продажбите, маркетинга и следпродажбените операции.

Skoda с нов шеф

„Томас Шафер поведе компанията безопасно към две изключително предизвикателни години и в същото време формира ясен план за бъдещето със стратегията Next Level – Skoda Strategy 2030. Днес Skoda е повече електрическа, дигитална и интернационална от всякога. Томас Шафер е положил основите за обещаващо бъдеще за марката Skoda с успешното пазарно пускане на Enyaq iV и останалите планирани електрически модели.“, заяви Мурат Аксел.

Skoda с нов шеф

Наскоро изпълнителният директор на Volkswagen Group – Хърбърт Дийс похвали Skoda и едновременно с това обяви някои новини за компанията, включително отказа от навлизането на пазара в САЩ и фокусирането върху европейския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел пенев

    3 3 Отговор
    А какво ще работите с новия шеф- старите боклуци?
  • 2 Мхм

    3 4 Отговор
    Чехски пияница паяк
  • 3 jap

    7 3 Отговор
    Ще го призная ако отдели марката от VAG и започне да предлага надеждни модели на изгодна цена.
  • 4 King For a Day

    0 0 Отговор
    Трябваше да сложат за шеф Бойко Борисов. Той сега кара ШКОДА и би бил удачен избор на началник на фирмата , правеща кола с името ЖАЛКО-СЪЖАЛЯВАМ !