Last news in Fakti

11 Април, 2022 10:25 20 516 17

Тийнейджър си поръча „натупано“ с екстри Audi, което едва не коства работата на търговец

  • audi-
  • r8-
  • представителство-
  • история

Така се случва, когато татко откаже да плати

Тийнейджър си поръча „натупано“ с екстри Audi, което едва не коства работата на търговец - 1

История за това как търговец на автомобили едва не губи работата си в представителство на Audi набира популярност в интернет след като бе споделена в темата r/Cars в популярната платформа за споделяне Reddit. Мъж подвизаващ се под никнейма „corporalb00bs” разказва интересната случка от 2015 година, когато постъпва на работа в представителство на германската марка в Канада.

В един от първите му работни дни, младеж на не повече от 20 години пристигнал в представителството на марката с Mercedes-Benz C63 AMG. Момчето на име Тим се насочил към покупката на Audi R8 V10 Spyder и дори не поискал да направи тест драйв на наличните към момента коли, тъй като неговият баща имал такава към този момент.

Тийнейджър си поръча „натупано“ с екстри Audi, което едва не коства работата на търговец

Конфигурацията включвала специален сив Suzuka Grey цвят с черен таван и интериор в комбинация от черно и червено, карбонови елементи в цялото купе и други глезотии, които покачили цената на вече скъпото Audi до над 200 хиляди долара (около 180 хиляди евро). Младежът оставил депозит за автомобила и обещал, че баща му ще плати при предаването на колата.

Когато колата влязла в производство, търговецът позвънял на нищо не подозиращия баща, който по това време бил на почивка и отказал да плати за скъпите прищевки на сина си. Бащата дори поискал депозита си обратно и го получил след като подал оплакване до Audi Канада и заплашил, че ще разкаже за случката на всички.

Тийнейджър си поръча „натупано“ с екстри Audi, което едва не коства работата на търговец

Въпреки всичко, колата била доставена на представителството на марката, което пък от своя страна я изложило в шоурума си. Там тя престояла с месеци, преди клиент да я хареса и да приключи мъките на търговеца, оставяйки му единствено горчив опит.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    111 2 Отговор
    И каква е вината на търговеца и от къде на къде ще връща парите на бащата ,освен ако сина му не се води непълнолетен да навършване на 21 години и евентуално тогава като е бил на 20 в това да е бил проблема.Иначе какво като бащата щял да разкаже на всички.Ами да разказва .

    Коментиран от #4, #5, #17

  • 2 карчи

    72 1 Отговор
    Какво значи "Бащата дори поискал депозита си обратно и го получил след като подал оплакване" !? Синът му нали е пълнолетен, той е направил поръчка и съответно по закон си носи последствията! Като не може да я плати задържат капарото и продават колата!

    Коментиран от #13

  • 3 Komapak

    25 2 Отговор
    Е трябвало е да има наказание за малкия разбойник и вероятно има такова.
  • 4 карчи

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Пълнолетната възраст в Канада се определя от всяка провинция и територия в Канада и варира между 18 и 19 години.
  • 5 Антон

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Ти израза договор за поръчка/доставка на нов автомобил чувал ли си го? Ако всичко в статията е представено обективно, излиза че наистина служителя е направил гаф. Според теб отиваш в кое да е представителство, конфигурираш един автомобил, даваш капаро там на място и всички търчат да ти произведат прищевката. Горе долу така се случват нешата, с разликата че в подобен случай освен че няма да ти върнат авансовото плащане, ама ще трябва и да си купиш колата или да пиеш студена вода.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Митьо

    15 6 Отговор
    Англосаксонски глупаци! Да връщат депозит!
  • 8 Пловдив 1912

    38 0 Отговор
    Пълни глупости, не само че няма да ти върнат капарото , ами и неустойка ще платиш , единствено се разглежда случая , ако си се разболял (сериозно) , или е настъпил фалит при купувача в много кратък времеви период....тука има нещо недоизказано ....
  • 9 да сме коректни

    17 1 Отговор
    те като са го видели да слиза от АМGто и са били готови даже свирка да му обещаят,за да им стане клиент.........уви! ! !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гъсто майна!

    10 2 Отговор
    Правилата важат само за ЕС-то! Богоизбраните крадци оттатък океана си правят каквото си искат.
  • 12 Пак сълзливи истории

    17 3 Отговор
    История от 2015-та, разказана тук на 11 април 2022 година.

    И зключително актуални и важни автомобилни новини в автомобилния раздел! Прясно поднесени. Браво за експедитивността и огромното количество поднесена информация за актуалните тенденции на автомобилната индустрия в тази статия.

    А аз от 7 април 2022 година чакам с нетърпение с какъв негативен акцент ще поднесете новината, че Тесла отвори в Тексас най-големия автомобилен завод в света.

    Като гледам скоростта с която поднасяте новините, ще си настроя календара да проверя дали ще я отразите на 7 април 2029 година. Дотогава все ще изгори някоя Тесла произведена в Тексас, за да споменете между другото, че преди няколко години Тесла била построила завод в Тексас.
  • 13 R78

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    Проблема е в скандала около представителството - ако младежа е бил непълнолетен, как изобщо си е поръчал кола, ако не е бил - освен скандала, и вероятна загуба на клиент - според статията, бащата. Скандалите около луксозни марки и стоки винаги струват скъпо, затова търговците се стремят да ги избягват. Ганьо у нас естествено щеше да се заинати да върне депозита.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гнида

    11 0 Отговор
    А договор имало ли е ? Щото капаро се оставя с договор, споразумение или нещо друго черно на бяло .... А ла.ното и в амг , пак си е ла.но .
  • 16 Serj

    11 0 Отговор
    За такива "статии" трябва нов раздел "Лична драма"😁
  • 17 Готин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Ти май не си стъпвал по на запад от Трън!? Пресъздаваш "мисленето" на българските дилър (измекяр). Няма смисъл да ти обяснявам за морал и коректност в търговските отношения. А за израза: Клиентът винаги е прав! Нямаш ни най малка представа. По повод лаковете дето си "збрал" има доста да се мисли. " Не гледай така тъпо, българино!"