Last news in Fakti

27 Април, 2022 17:29 4 860 26

Чисто нов Lucid Air изгоря при доставка

  • lucid air-
  • dream edition-
  • пожар-
  • електромобил

Колата е станала неразпознаваема 

Чисто нов Lucid Air Dream Edition изгоря по пътя към своя нов собственик. По първоначална информация, пожарът е започнал от камиона, който е превозвал електрическото возило, но бързо е обхванал и колата, която била натоварена на него. Към момента няма официална информация за това какво точно е предизвикало пожара, но властите са се заели със случая.

Чисто нов Lucid Air изгоря при доставка

Според неофициалните данни, пожарът е възникнал в двигателния отсек на транспортно возило и по-късно е обхванал кабината и платформата зад нея. Според свидетели, гасенето на пожара е отнело часове заради електрическото возило, чиято батерия също е пламнала.

Чисто нов Lucid Air изгоря при доставка

Снимките, които виждаме показват, че от колата не е останало почти нищо, а за гасенето ѝ е използвам специален контейнер с вода, който да спре огъня. Припомняме, че Lucid Air се задвижва от електромотори с 1111 конски сили и пробег от 758 километра с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rambler

    13 2 Отговор
    Специален контейнер с вода = Туба?
  • 2 N/A

    22 3 Отговор
    BEV - Не се гаси, туй що не гасне. И някак оставам с впечатлението, че не искат да разкрият как и от къде е започнал пожара. Може би е е по-добре, че изобщо не е стигнала до собственика.

    Коментиран от #22

  • 3 Ами

    24 2 Отговор
    Да ги превозват във водна баня! ;)
  • 4 Браво

    10 1 Отговор
    Честито на победителите!
  • 5 Язък!

    10 1 Отговор
    Не можах да я видя как изглежда приживе, пък и за една кола не ми се рови в Гугъла.

    Коментиран от #7

  • 6 Пилот на Ферари

    6 12 Отговор
    Каква е тая "електричка " с тоя двигател отпред ?

    Коментиран от #13

  • 7 Е не чак толкова трудно

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Язък!":

    Все пак изгорялата не е била единственият екземпляр!

  • 8 Пилот на Ферари

    5 5 Отговор
    Снимките на различни автомобили ли са ?

    Коментиран от #12

  • 9 Тралала

    7 5 Отговор
    Че тия електрокари нямат бъдеще-нямат. Все пак съществуват преди бензиновите и не са се наложили. Да не говорим за апокалипсиса от замърсяването на батериите, когато започне изхвърлянето им. Твзи са като милиони мини АЕЦа. Аз съм ОК, си мислят господата, ма децата ни после..

    Коментиран от #10, #17

  • 10 Така е!

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Тралала":

    Ето че и ти потвърждаваш мнението ми за антиелектриците. Имаше един с ник Антиелектрика, който твърдеше, че електромобилите излъчвали радиация. Ти си втория.

    Знам, че няма да ми повярваш, но такива опасности не съществуват, а вече няма кой да спре преминаването към електромобили, защото освен всичко друго, ще стават все по-изгодни за тези, които си купуват нови автомобили.

    Това че са по-екологични (или пък не) и не замърсяват поне градовете в които се движат, ще е само бонус, защото това не е приоритет на повечето шофьори, когато си купуват автомобил.

    Коментиран от #15

  • 11 Я да ни припомнете

    7 1 Отговор
    Дали електромобилите или автомобилите с ДВГ се самозапалват по-често?
  • 12 Разбира се

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пилот на Ферари":

    Едната снимка е на електромобила, а другата е на камиона който е транспортирал електромобила и от него е тръгнал пожара.
  • 13 Танко

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пилот на Ферари":

    Толкова ли не можеш да вденеш,че това с двигателя е влекачът?Виж металната броня и камионната джанта.Да ти приличат на части от лека кола?
  • 14 kjl

    14 2 Отговор
    В екологията на тези возила трябва да се изчисляват и изхвърлените вредни емисии при тяхното изгаряне! А не Мъск да продава въглеродни емисии и да ги представя като печалба. Завършена измама, пълна и цялостна.
  • 15 Тралала

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Така е!":

    Нищо не твърдя, човек. Батериите са токсичен отпадък и сега-събират се разделно. Само си представи какво предстои.Няма да съм жив, ако идиотите продължат-все едно зариваш уран от централи.

    Коментиран от #19

  • 16 сектант

    2 2 Отговор
    демаркетинг му се казва - конкуренцията стана жестока - по-добро е от ес класата това и много хора го знаят
  • 17 СМОГ

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тралала":

    Тия алабализми, колкото и да ги въртите, полза йок

  • 18 Бързо гори

    1 0 Отговор
    Ами тя е по-красива такава.Даже е нещо като стелт режим.
  • 19 Бърз и лесен въпрос.

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Тралала":

    След като свалиш батериите и урана под общ знаменател за опасност и вреда, искаш ли да направим един експеримент. Аз ще спя няколко месеца с телефон с литиево-йонни батерии на нощното шкафче и ще го нося по цял ден в джоба, а ти ще правиш същото с подобно количество уран.

    Имаш ли нужда от реалния експеримент или вече се сещаш за резултата? Аз експеримента с телефона го правя от повече от 20 години. Даже по едно време разнасях по два-три телефона едновременно с мен.

    Коментиран от #20

  • 20 БЪРЗО И ЛЕСНО ТА ЗАТАОВАМ

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бърз и лесен въпрос.":

    Даже използвания уран го рециклиран няколко пъти преди да го ДЕООНИРАТ НАД СЕВРНИЯ ПОЛЯРЕН КРЪГ ИЛИ ДРУГАДЕ В АФРИКА. ЗА АВТО БАТЕРИИИТЕ ОЩЕ НЯМА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НИТО В ЕВРОПА НИТО В АМЕРИКА. ТРУПАТ ГИ ПО ПОЛЕТО НА КУПИЩА С ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА... САМО ЧАЙНИЦИТЕ СА ПОМИСЛИЛИ ЗА ТОВА НО КАПАЦИТЕТА ИМ Е ЗА АЗИЯ ТЪЙ ЧЕ ША ДЪВЧЕШ ЗА САЛАТА ТЕЖКИ МЕТАЛИ И ТВА Е.
  • 21 незнайко

    2 3 Отговор
    Какви електромотори ? Направо се вижда двигателя с вътрешно горене ! Това явно е друга снимка, но това няма значение. Цалата кола е от изкуствен материал !!!

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Затоваваш ме грънци

    0 0 Отговор
    Каквото и да значи думичката затовавам, защото явно не съм достатъчно образован и не знам значението и. Но пък и скромните ми знания са достатъчни за да знам че литиево-йонни батерии се рециклират навсякъде по света и това в момента е доста печеливш бизнес, предвид цените на металите и веществата които извличат от тях.

    Ето ти една фабрика в Германия, която рециклира 91 процента от материалите в батериите за повторно използване, включително рециклира графита и електролита на батерията.

    А поточните линии се захранват от енергията на батериите които рециклират, докато ги разреждат за да ги обезопасят.

    И това е постигнато още В зората на мащабното рециклиране на литиево-йонни батерии. С времето още по-голяма част ще се рециклира, въпреки че от 91 процента в момента, нямат много какво да подобряват.

    Коментиран от #24

  • 24 Клипът

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Затоваваш ме грънци":

    Това е фабриката за рециклиране в Германия.

    Искаш ли и за Щатите или и сам ще си ги намериш? Един от основателите на Тесла се отдели от Тесла и направи своя рециклираща компания. Жена му беше българка и също участваше в процеса. Поне от обща култура това трябваше да знаеш

  • 25 Танко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "незнайко":

    След като си видял ДВГ, вземи да прочетеш 12 и 13.
  • 26 Горублянсият бек

    0 0 Отговор
    Една боя и на пазара нов внос карана от баба пенка