Last news in Fakti

16 Май, 2022 10:30 4 573 7

В САЩ заменят регистрационните табели със стикери

  • регистрационен номер-
  • регистрационна табела-
  • номер-
  • преден номер-
  • стикер-
  • сащ

Жителите на Калифорния вече могат да премахнат предните номера и да поставят специално фолио на тяхно място

В САЩ заменят регистрационните табели със стикери - 1

Макар да се вярва, че в САЩ предните регистрационни табели не са задължителни, то всъщност в 31 от щатите, гражданите са задължени да разполагат с преден и заден номер на своя автомобил. Един от тези щати е Калифорния, където металните или пластмасови табели вече са отживелица или поне що се отнася до предните такива.

Жителите на Калифорния вече могат да заменят предните си регистрационни табели със специално изработени стикери, които да ги заместят. Идеята за първи път бе приета споделена през 2013 година, а от 2015 година започнаха тестове с автомобили на полицията. Тези тестове ще продължат до 2023 година, но с помощта на граждани, които искат да се включат.

Стикерите са специално направени, за да покриват нужните стандарти, като класическите табели, а собствениците на автомобили могат да избират между 8 различни дизайна. Номерата се издават от License Plate Wraps, чрез сайта на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    32 5 Отговор
    А в България,номерата на автомобилите са основен източник за кърпене на бюджета,въобще всичко свързано с автомобилите в България е само и единствено за пълнъне на държавната хазна. В Русия,миналата година отмениха годишният технически преглед за частните автомобили,а тук му вдигат цената.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЧОЧО

    22 2 Отговор
    Хайде ние какво чакаме!Отдавна не сме сменяли номера,лични карти а може и червените паспорти.
  • 4 ТRIF

    0 13 Отговор
    Мдааа. И какво става ако автомобила смени регистрацията в друг щат? Това как се "изчагъртва" от бронята? Как се залепя този стикер точно в средата на бронята водоравно? Има ли спомагателно устроиство, как точно се извършва залепянето?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    1 1 Отговор
    Това не е чак толкова добре за шофьорите. Защото досега те можеха да си свалят номерата от колата и да ги регистрират на друга кола. Сега обаче ще трябва винаги да си купуват нов номер (т.е стикер). Някой доста печели от тази "иновативна идея".
  • 7 БатП

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Направо не разбирам как може човек да е против техническите прегледи. Аз даже държа да се изпълняват по-сериозно, а не всякакви галфони с коли с неизправни спирачни уредби, с фарове, от които единият е в небето, а другият е изгорял, и какви ли не други недопустими проблеми, да карат по обществената пътна мрежа. А баш Русия да се дава за пример, дето по износ на dashcam videos са първенци, направо е нелепо!