5 Юни, 2013 11:55 6 504 7

Brabus извади 620 коня от Mercedes-Benz GL63 AMG

  • mercedes-benz-
  • brabus-
  • gl63-
  • amg

Небезизвестното тунинг ателие Brabus извади интересна доработка на най-големия всъдеход на Mercedes-Benz. Става дума за версията GL63 AMG, която стандартно разполага с мощност от 557 к.с. и 780 Нм въртящ момент. След промените V-образният осемцилиндров агрегат генерира 620 коня и максимален въртящ момент от 820 Нм.

Повишаването на мощността на битурбомотора става за сметка на нов електронен блок за управление. Благодарение на допълнителните 63 конски сили тунингованият всъдеход вече може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди, а максималната скорост е повишена с 30 км/ч (280 км/ч), но отново е електронно ограничена.

Трансмисията остава седемстепенният автомат 7G-Tronic, но изпускателната система е основно преработена. Тя може да променя звука си посредством натискането само на един бутон, разположен на волана. Когато е в режим Sport, всъдеходът вади уникален "гърлен" звук, доста по-силен от стандартния.

Ако не искате да будите съседите, е необходимо само да активирате режима Coming Home и Brabus GL63 AMG ще заработи значително по-тихо. Заради новите брони и раздутите калници всъдеходът е станал по-широк с осем сантиметра, обзаведен е с различен заден спойлер и с нови преден и заден дифузьори.

Въздухозаборниците също са значително увеличени, а екстериорната картина се завършва от ефектни 23-цолови лети джанти, "обути" с високоскоростни нископрофилни гуми. Те могат да бъдат от марките Continental, Pirelli или Yokohama, а при желание размерът на джантите може да се намали на 21 или на 22 цола.

Салонът на Brabus GL63 AMG се прави по индивидуална поръчка на клиента, като в него се използват различни видове дърво, Алкантара, висококачествена лицева кожа и алуминий. На този етап от тунинг студиото не посочват каква ще е цената на тази доработка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 9 Отговор
  • 2 Пламен Тодоров

    1 44 Отговор
    Тия квадрати на седалките, вратите, стелките и подстелките са отвратително грозни, жалко за красивия екстериор

    Коментиран от #3

  • 3 Стефан Никодимов

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен Тодоров":

    Въпрос на вкус, на мен тия квадрати пък доста ми допадат.
  • 4 Антонио Милев

    1 12 Отговор
    Надали има по-респектиращ автомобил в света.
  • 5 Vladimir Pavlov

    1 1 Отговор
    Няма по-грозен тунинг от този на барбус:)
    Оригиналният бенц е класика, а тези мушмуроци само глупости правят!!

    Коментиран от #7

  • 6 Evolution

    0 1 Отговор
    На мен не ми допада само цвета на интериора. Другото си е ОКЕЙ.
  • 7 Милен Веселинов

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Vladimir Pavlov":

    Не се излагай само с такива крайни изказвания.Всичко е въпрос на вкус.