Last news in Fakti

24 Юни, 2022 12:12 3 401 6

BMW представя специален M модел до края на годината

  • bmw-
  • bmw m-
  • csl-
  • m4 csl-
  • m3

Потвърждението дойде по време на Фестивала на скоростта в Гудууд

BMW представя специален M модел до края на годината - 1

През тази година BMW M празнува своята 50-та годишнина и по този повод германската марка представи някои доста интересени модели. По-рано тази година видяхме третия по рода си CSL модел в лицето на M4 CSL, а преди няколко дни видяхме и първото серийно М3 комби правено някога. Изглежда това няма да е всичко, което от BMW ни подготвят до края на годината, след като от компанията обявиха, че ще видим още един специален модел до края на годината.

От BMW не разкриват какъв ще е той, но според различни източници това ще бъде дългоочакваното BMW 3.0 CSL. Той ще е духовен наследник на легендарното Е9 CSL от 70-те години на миналия век и ще е базирано на М4 CSL. Очаква се дизайнът да черпи вдъхновение от концепта BMW 3.0 CSL Hommage, който видяхме през 2015 година. Производството ще е ограничено в серия от едва 50 броя, а всеки от тях ще е с цена от около 750 хиляди евро.

За разлика от М4 CSL, по-специалната версия ще се предлага с механична трансмисия и задно предаване, като мощността вероятно ще бъде около 600 конски сили. Под предния капак ще работи 3.0-литров бензинов шестак, а по-ниско тегло и по-агресивно окачване ще удовлетворяват пистовите желания на клиентите. Очакваме повече информация в следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    3 0 Отговор
    Ми хубаво!
  • 2 Глупости😂😂😂

    0 9 Отговор
    600 коня е пълен смех..ние искаме за 5 сек да е на 300км колата

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Такава кола няма

    7 1 Отговор
    300 за 5 секунди никой автомобил сертифициран за движение по пътищата не може да вдигне. Ще трябва да се задоволиш с 260км/ч за 8,8 секунди и дървения интериор на Тесла!
  • 5 От село

    0 3 Отговор
    Моуту ауди 1.9тди е по бързо и гори 3 на 100 среден разход има и куатро

    Коментиран от #6

  • 6 Гостенин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "От село":

    Връзваш акумулатора на крачето и хоп отиваш да плуваш