Last news in Fakti

17 Юни, 2013 10:04 4 957 6

Новият кросоувър на VW ще се появи през 2016 година и ще струва 30 000 лв

  • volkswagen-
  • taigun
Интересни подробности около подготовката на новия компактен кросоувър на Volkswagen се завъртяха в интернет пространството. Според тях серийната версия на концепцията Taigun ще се появи на бял свят през 2016 година. Другата любопитна новина е, че компактното джипче ще струва под 15 000 евро. Все още се спекулира върху това, на коя база ще бъде изграден новият кросоувър.
Има вероятност за основа на кросоувъра да се ползва ултракомпактния Up!, но съвсем не е изключено базата да се заимства от бестселъра на компанията Golf. В първия случай колата ще получи трицилиндров мотор и предаване на въртящия момент само на предните колела. Във втория, не е изключено серийната версия на Taigun да бъде оборудвана с двигатели с обем до два литра и 4х4 система.
Що се касае до външността на серийния вариант, то той няма да се различава значително от екстериора на концепцията, показана на автосалона в Сао Пауло (на снимките). Ще припомним, че концептуалният автомобил е с дължина 3 859 мм, широчина 1 724 мм и височина 1 559 мм. Междуосието му е 2 470 мм, а като визия наподобява на по-големите Tiguan и Touareg. Първият пазар, на който ще бъде пуснат серийният Taigun ще е Бразилия. Впоследствие ще се появи и своеобразен брат в лицето на Skoda Polaris. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххххххххххх

    3 1 Отговор
    Duster с емблема на VW.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 The Devil

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "хххххххххххх":

    Това Duster е пълен боклук, както и всички от марката
  • 3 galaxy

    2 1 Отговор
    Taigun ще е значително по-добър от Duster. Сравнение не може да става. А и цената му е добра, така че клиенти ще имат достатъчно.
  • 4 Кобрата

    2 1 Отговор
    Абе може да ви прилича на Дъстер, но качеството е немско а Датчията са румънски ментета
  • 5 маляка

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "хххххххххххх":

    1,2,-маѝ ви трябва ГИНКО ПРИМ МАКС
  • 6 ivaylo mihaylov

    0 1 Отговор
    Те така както я карат догодина трябва да са готови със фейслифта на Тайгун,който ще излезе през 2020. Какво значи да покажеш модел,направен на базата на кола,която я има вече 3 години, и да се каже, че след още 3 години ще я пуснат на пазара. Виждаш нещо, да кажем харесва ти, и чакаш 3 години. Рено и Пежо ги показаха и ги пуснаха в рамките на няколко месеца, като не смогват да произвеждат ,за да задоволят търсенето. Нещо много си вярват немците. А и цената не може да се прогнозира отсега за след 3 години, при това показаното на снимката ще е топ оборуднване с поне 10 хл.лв. над базовото. За 40 хл. лв има истински коли на пазара.