Last news in Fakti

22 Юли, 2022 09:58 2 740 3

Последният произведен Chiron пристигна при своя собственик

  • bugatti-
  • chiron-
  • chiron super sport-
  • super sport 300+

Компанията официално достави всички поръчани автомобили

Последният произведен Chiron пристигна при своя собственик - 1

След малко повече от шест години в производство, Bugatti обяви, че последният автомобил от модела Chiron вече е при своя нов собственик, след като в началото на годината френската компания обяви, че спира да приема поръчки за модела. Колата е от серията Super Sport 300+ от която са направени едва 30 броя. По този начин от Bugatti слагат край на производството на Chiron, което пък е лимитирано до 500 броя.

Последният произведен Chiron пристигна при своя собственик

Сега от Bugatti гледат напред към наследника на Chiron, който ще се появи пред широката публика през 2024 година и ще разполага с невиждани до момента характеристики. Новият модел ще продължи да използва двигател с вътрешно горене, но вероятно в комбинация с електромотор. Все още не се знае дали французите ще продължат да разчитат на W16 или ще се насочат към друг двигател.

Последният произведен Chiron пристигна при своя собственик

„Най-лесното нещо за нас ще бъде да вземем Nevera и да сложим логото на Bugatti върху нея и да приключим. Но аз съм против това. Аз съм фен на електрическите автомобили, но Bugatti трябва да продължи да използва двигател с вътрешно горене още време.“, заяви Мате Римац в интервю по-рано тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех

    3 3 Отговор
    Мате римац е виден французин да
  • 2 сектант

    4 2 Отговор
    поръчал съм последния модел дъстър редлайн преди да излезе новия, че не се знае знае ли се
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.