Last news in Fakti

30 Юли, 2022 10:30 2 592 4

Porsche представи състезателния звяр 911 GT3 R

  • porsche-
  • 911-
  • 992-
  • gt-
  • gt3-
  • gt3 cup

Колата ще се участва в надпревари в Северна Америка

Porsche представи състезателния звяр 911 GT3 R - 1

Porsche Северна Америка представи последния автомобил от своята GT серия – 911 GT3 R. Колата е с по-голям двигател, по-добра аеродинамика и още по-добър баланс, като от компанията казват, че това е най-универсалната състезателна 911-ка до момента,

Porsche представи състезателния звяр 911 GT3 R

„Надеждността е изключително важна за широкия кръг от водачи, които се състезават тук и това беше главната цел при 992 911 GT3 R, ”, каза Волкер Холцмайер, Изпълнителен директор на Porsche Motorsport Северна Америка. “ Вече имаме огромен интерес към колата и с нетърпение очакваме скоро да завърти първото си кръгче тук. ”

Porsche представи състезателния звяр 911 GT3 R

Колата се задвижва от атмосферен шестцилиндров боксер, базиран на двигателя нот 992 911 с променена кубатура. Тя е увеличена от 3997 кубика до 4194 кубика, което позволява увеличаване на мощността до 565 конски сили. От Porsche дори преместват двигателя под ъгъл, за да направят повече място за задния дифузьор за по-добра притискателна сила.

Porsche представи състезателния звяр 911 GT3 R

Трансмисията е секвенциална с шест скорости и е взета от GT3 Cup модела. Водачите имат възможност да сменят скоростите от лопатки зад волана. Окачването също е модифицирано за по-добро поведение на писта, както и по-лесното му обслужване от състезателния екип. Междуосието също е увеличено за намаляване на натоварването върху задните гуми.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харалампи

    3 4 Отговор
    Ама теглич няма.

    Коментиран от #2

  • 2 Иванушка  🇷🇺

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Харалампи":

    "...Ама теглич няма.." - и багажника артиса 😁
  • 3 редник

    3 8 Отговор
    "Колата се задвижва от атмосферен шестцилиндров боксер..."

    A околната среда?
    А електрически кога?... ;-)
  • 4 Тралала

    2 2 Отговор
    "Колата ще се участва в надоревари в Северна Америка" А!?