Last news in Fakti

1 Август, 2022 17:37 1 399 1

Хибриден Corvette изгоря по време на тестове (ВИДЕО)

  • chevrolet-
  • corvette-
  • тест-
  • запален автомобил-
  • пожар

Прототип на колата се запали в Испания

Хибриден Corvette изгоря по време на тестове (ВИДЕО) - 1

Тестов прототип на Chevrolet Corvette E-Ray изгоря напълно по време на тестове в Испания. Видео от инцидента бе разпространено в социалните мрежи и от него се вижда как хибридният суперкар гори, а след това от него остава само купчина пепел с няколко разпознаваеми елемента като джантата например.

Хибриден Corvette изгоря по време на тестове (ВИДЕО)

Според информация от GM, тестовете са проведени от Bosch, а огънят е започнал след изтичане на масло. Инженерите бързо спрели автомобила, но огънят обхванал и батерията на автомобила и на практика го направил невъзможен за гасене.

Според непотвърдена информация, най-мощната версия на Corvette ще разчита на комбинация от 6.2-литров бензинов атмосферен мотор в комбинация с електромотор, който ще задвижва предните гуми. Не се знае каква мощност ще произвеждат двата агрегата, но знаем, че на по-късен етап можем да очакваме още един хибриден модел с 5.5-литров осмак и електромотор, който ще генерира 1000 конски сили и над 1300 нютон метра.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    6 3 Отговор
    Брей. Дявол да го вземе. Аз пък си мислех, че само с Ладите може да стават тези работи! Живял съм в заблуди.