Last news in Fakti

4 Август, 2022 11:59 5 586 10

Dacia представи товарен Duster с 4х4

  • dacia-
  • duster-
  • lcv-
  • товарен

LCV версията пристига с новата емблема на марката

Dacia представи товарен Duster с 4х4 - 1

Dacia представи лекотоварен вариант на популярния всъдеход Duster. „Джипът“ не се отличава по нищо от стандартния модел, освен силно затъмнените стъкла на задните врати и багажника. Новият Duster е получил и обновената емблема на румънците в предната част и опростен стилизиран надпис Dacia в задната.

Dacia представи товарен Duster с 4х4

Предните две места са разделени от товарния отсек с решетка, а на мястото на задните седалки е поставен специален издръжлив на надрасквания материал. По този начин товарното пространство е увеличено до 1623 литра с дължина от 1.79 метра, ширина от 1.25 метра и височина от 91 сантиметра.

Dacia представи товарен Duster с 4х4

Товарният Duster се предлага с 1.0-литров бензинов двигател с мощност от 90 конски сили, предно предаване и механична трансмисия, както и по-мощен 1.3-литров бензинов мотор със 150 конски сили, автоматична трансмисия и предно предаване. Дизеловата версия с 1.5-литров мотор генерира 115 конски сили и е единственият вариант за задвижване на четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо ви

    18 11 Отговор
    Много мощна бе???? 1000 кубика??? Сигурно ще носи цели 300 килца??? С два цилиндъра ли е???

    Коментиран от #3

  • 3 хбгжф

    18 11 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    С цели 3 цилиндъра е, няма да се гаврите тъй с неуДачията
  • 4 смях

    25 8 Отговор
    Товарен автомобил с еднолитров двигател...сигурно става да пренесеш една щайга с буркани компот от селото до града.

    Коментиран от #10

  • 5 сектант

    2 6 Отговор
    у ля ляя бела магнификаа
  • 6 Така е

    11 2 Отговор
    Прави сте в коментарите за някои неща на двигателите 0,9 и 1,0 бензин на Дачия/Рено.
    Според мен обаче проблема не е в мощността. Тя винаги може да бъде "извадена" от тези двигатели, даже и по голяма може да се направи. Проблема е в ресурса на двигателя. Тези двигатели са с малък ход на буталото и завишена степен на сгъстяване. Докато един "нормален" двигател от 1,2 нагореща направи при добра подръжка приблизително 500 000 км, на тези не им давам повече от 150 - 200 000 км. Но и така вече колите се правят за 3-5 години експлоатация като цяло и двигателите са им най малките проблеми.
    От автокъщите при по старите двигатели могат да връщат километражите доста назад. Все пак до 500 000 има къде да я караш без да разбереш.

    Коментиран от #7

  • 7 Кози

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Язе имам Фабия 1.9ТДИ на 280 хиляди, но знам че е карана предимно градско. Ако за тия моточасове дето е навъртяла, чакайки светофари, се е движела с 90км/ч сега щеше да е минала 500 хиляди. Щеше да е супер бюджетна колица ако пустия климатик не се скапа, и 2 поредни майстора само претупват работата защото бързат да бачкат на някоя модерна каляска за повече пари. Сега жъгам на отворен прозорец и си мечтая за есента, но с майстор на климатик не се занимавам. АутоФростКомфорт на бул. Сливница са тия шушумиги.
  • 8 Куку

    15 5 Отговор
    Освен да пренася цветя, тортички или писъмца като типична джендарска каляска!! Иначе не си я представям ако се набуха с торби цимент или друг матРял...
  • 9 Сашо

    5 1 Отговор
    Дизела става но товарния обем е малък
  • 10 разбира се

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "смях":

    Това е кола за гражданчета. За селяните са измислили пикапите.