Last news in Fakti

18 Август, 2022 18:19 1 811 0

Hennessey отряза тавана на Venom и добави близо милион към цената му

  • hennessey-
  • venom-
  • f5-
  • кабриолет

Хиперкарът вече струва около 3.5 милиона евро

Hennessey отряза тавана на Venom и добави близо милион към цената му - 1

Тунинг отделението на Hennessey – Hennessey Special Vehicles представи специална версия на хиперкара Venom F5. Спортната дивизия е премахнала тавана на колата и го е превърнала в модерен и бърз кабриолет с цена от около 3.5 милиона евро. Според компанията това е най-бързият кабриолет в света.

Hennessey отряза тавана на Venom и добави близо милион към цената му

Базираната в Тексас компания използва за донор стандартен Venom F5 с 6.6-литров бензинов двигател и два турбокомпресора, които осигуряват мощност от 1842 конски сили и максимална скорост от 483км/ч. Вероятно техническите данни на кабриолета са малко по-лоши поради по-лошата аеродинамика и по-високото с 45 килограма тегло.

Hennessey отряза тавана на Venom и добави близо милион към цената му

Стандартния модел може да се похвали с ускорение от 0 до 400км/ч за 15.5 секунди и максимална скорост от 500км/ч. Ще трябва да изчакаме то началото на 2023 година, за да видим на какво точно е способно кабриото, тъй като тогава от Hennessey смятат да направят тестове и потенциални опити за рекорд.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА