Last news in Fakti

19 Август, 2022 18:32 2 654 5

Volkswagen се похвали с над 10 хиляди поръчки за електрическия си бус

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.buzz-
  • бус

Това са две трети от производството на ID.Buzz за тази година

Volkswagen се похвали с над 10 хиляди поръчки за електрическия си бус - 1

Volkswagen все още не е доставила ID.Buzz в представителствата на марката, а първите клиентски автомобили вероятно ще бъдат при своите собственици поне след два месеца. Въпреки това, електрическия бус се радва на огромен интерес, а от германския бранд се похвалиха, че вече са получили над 10 хиляди поръчки за модела. По-голямата част от тях идват от Норвегия, следвани от Германия, Нидерландия и Белгия.

Volkswagen се похвали с над 10 хиляди поръчки за електрическия си бус

Скандинавската страна ще получи поне 3400 буса при първите доставки на модела, докато в Германия ще пристигнат 2500 коли. В Нидерландия поръчаните бусове са 1100, докато в Белгия са със 100 по-малко. По план Volkswagen трябва да направи 15 хиляди електрически буса до края на година, а през 2023 година тази бройка да достигне 60 хиляди, преди да германците да постигнат крайната си цел от 130 хиляди бройки, които ще излизат ежегодно от завода в Хановер.

Volkswagen се похвали с над 10 хиляди поръчки за електрическия си бус

От Volkswagen отбелязват, че продажбите не са стартирали на два от най-големите пазари – този във Великобритания и този във Франция. В Германия цените на товарния iD.Buzz започват от 54 хиляди евро, докато пътническата версия е оценена на 64 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грозен

    10 7 Отговор
    Малък и скъп, другото е приемливо.
  • 2 Про100 100

    7 12 Отговор
    Състезанието кой ще направи най-грозната електричка продължава...
  • 3 пенсионер

    7 3 Отговор
    би било чудесно, ако монтират озвучаване на въздушен боксер !
  • 4 Смех

    4 2 Отговор
    Хаха Форд събра за електрическият си пикап 200к поръчки само зеа ден

    Коментиран от #5

  • 5 Така е!

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    А за Тесла модел 3 бяха 500 хиляди заявки а за пикапа им 1,5 милиона. Тези се хвалят с 10 хиляди заявки събирани в продължение на 3-4 години.

    То даже не знам дали е за хвалене или оплакване, при положение че за няколко години са събрали 10 000 заявки и очевидно интересен е вял, а те са се приготвили да произвеждат по 60 до 130 хиляди бройки годишно.

    Те хубаво ще ги произведат, но на кого ще ги продадат?