Last news in Fakti

8 Септември, 2022 10:30 2 314 2

Bugatti няма да прави „джип“ или електромобил през следващите 10 години

  • bugatti-
  • suv-
  • chiron-
  • mistral-
  • електромобил

Това бе обявено от изпълнителният директор на компанията

Bugatti няма да прави „джип“ или електромобил през следващите 10 години - 1

На пазара почти не остана компания, която да не предлага SUV в своето портфолио и по течението на модата се пуснаха марки, които отричаха силно тази „вяра“. Aston Martin, Ferrari, McLaren иLamborghini са само част от брандовете с богата история при суперколите, които представиха или предстои да представят спортен модел. По тази мода, обаче, няма да се подведе Bugatti или поне така обещава новият изпълнителен директор Мате Римац за периода от следващите 10 години.

Bugatti няма да прави „джип“ или електромобил през следващите 10 години

В интервю пред Automobilwoche, той заяви, че направата на SUV не е част от плана за развитите на марката за следващите 10 години, а в него също така не влиза и изцяло електрически модел. Това означава, че през 2032 година, когато някои компании ще преминат изцяло към електрически коли или поне плановете им са такива към момента, Bugatti ще заложи на двигател с вътрешно горене, вероятно подпомогнат от електромотор.

Bugatti няма да прави „джип“ или електромобил през следващите 10 години

Представянето на хибриден модел ще се случи още през следващите години, а Римац разкрива, че наследникът на Chiron ще бъде „сериозно електрифициран“, подчертавайки ролята на електрическото задвижване в новия модел. Познатият ни 8.0-литров W16 вече няма да е част от гамата на Bugatti и вероятно ще бъде заменен от по-малък V12 мотор, подобен на този който Lamborghini ще използва.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън-дрън

    7 0 Отговор
    Всъщност компанията вече е Bugatti-Rimac. Тоест и сега компанията произвежда най-бързия сериен електромобил в света.

    Просто са решили, че няма да си канибализират продажбите.
  • 2 Горд Франкоффон

    3 0 Отговор
    Еторе Бугатти се върти у гроба че компанията му е собственост на Шкода с шеф мазен усташе