26 Септември, 2022 08:10 2 871 4

Защо Bugatti няма да направи „джип“?

  • bugatti-
  • rimac-
  • suv-
  • джип-
  • кросоувър-

Директорът по дизайна на марката заяви една от причините срещу това решение

Защо Bugatti няма да направи „джип“? - 1

В скорошно интервю, Мате Римац, който в момента заема ролята на изпълнителен директор на Bugatti и Rimac, заяви че Bugatti няма планове да пусне кросоувър към този момент и такъв модел не влиза в скорошните планове на марката. „Джиповете“ набраха огромна популярност през последното десетилетие и някои от най-ексклузивните марки в света представиха свои версии на популярните кросоувъри. В това число влизат Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Porsche и скоро McLaren.

Защо Bugatti няма да направи „джип“?

Bugatti скоро няма да е сред тези имена, а причината за това бе разкрита от директора отговарящ за дизайна на Bugatti – Ахим Аншайт в скорошно интервю пред Autocar. “Винаги сме имали представа каква може да бъде втората моделна линия. Но тогава в един момент също си помислихме, започвате ли да продавате марката? Какво правите с това ценно лого? Дали подобна стъпка ще бъде твърде брутална, като продадем това лого за някаква сума? ”

Защо Bugatti няма да направи „джип“?

Масовото производство никога не е било важно за Bugatti и ако от компанията решат да тръгнат по този път, то хиперколите с които сме свикнали трябва да бъдат още по-ексклузивни. В изказването си Аншайт казва, че при направата на SUV трябва да се запази баланса и колкото по-голямо е производството на масовия автомобил на Bugatti, толкова по-ексклузивен трябва да бъде другият модел, който да остане ядрото на марката.

Защо Bugatti няма да направи „джип“?

Все пак в един момент е имало план за производство на кросоувър и той е бил подкрепен от изпълнителният директор на марката по това време – Стефан Винкелман. Тогава той спомена, че SUV на Bugatti може да е различна задача с различна форма, а електрификацията ще бъде правилната насока. Изглежда посоката в която върви марката се е променила след намесата на Римац в нея и единствената цел към момента е произвеждането на още по-ексклузивни коли.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото ше прави

    1 1 Отговор
    Тостери
  • 2 123

    0 3 Отговор
    Те коли не могат да правят, джипове ще правят....
  • 3 Дядо Боби

    0 0 Отговор
    Защото не са толкова бедни!!!!!!!
  • 4 Еми да си гледат работата тогава

    1 0 Отговор
    Ще си купя един Дъстер и това е.
    Сектантът ще одобри.