Last news in Fakti

26 Септември, 2022 18:35 1 662 0

Lamborghini сложи край на производството на Aventador … отново

  • lamborghini-
  • aventador-
  • ultimae-
  • производство

Този път трябва да е за последно

Lamborghini сложи край на производството на Aventador … отново - 1

Ако изпитвате дежавю четейки тази новина, то това няма нищо общо с това, че е края на работния ден в понеделник, а с това, че от Lamborghini наистина сложиха край на производството на Aventador за втори път. Преди около година, италианската компания обяви, че са произведени и последните бройки от серията Ultimae Roadster, които да бележат края на една ера за Lamborghini.

Малко след това, обаче, няколко коли се озоваха на танкера на Volkswagen Group, който потъна и остави 15 собственика без редките Lamborghini-та, които вероятно чакаха с нетърпение. Още тогава от компанията обявиха, че ще възстановят производствената линия, за да се погрижат за колите, които бяха потопени, а изглежда, че сега вече са готови.

Последната кола е боядисана в светло син цвят с бял салон и 6.5-литровия бензинов V12, който стои точно зад двете седалки. Първата версия на Aventador LP 700-4 бе представена през 2011 година със същия мотор и мощност от 690 конски сили. Тя е способна да ускори голямото купе до 100км/ч само за 2.9 секунди, а при продължително натискане на газта, скоростомерът може да покаже 350км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА