Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 12:57 2 665 5

Нов градски електромобил от Renault

  • renault-
  • twizzy-
  • duo-
  • bento

Заедно с него ще видим и товарна версия

Нов градски електромобил от Renault - 1

Renault ще се опита да продължи това което постигна с Twizzy с представянето на два нови електромобила от подобен тип с имената Duo и Bento. Двете коли ще дебютират по време на изложението в Париж, което започва след няколко дни и ще бъдат налични за поръчка през 2023 година за пътническия модел и 2024 година за товарния Bento.

Двата модела на практика са идентични като платформа и задвижване и изглеждат като еволюция на познатото Twizzy, което е на пазара от 2012 година. Промени откриваме в дизайна на светлините, които използват LED технология, както и броните, които са с нов дизайн. Двата модела са построени върху тръбна конструкция с пластмасови панели. Дължината е около 2.43 метра, ширината 1.3 метра, а височината 1.46 метра. Товарният Bento може да се похвали с малко по-големи размери поради своята специфика.

Интериорът е максимално опростен с две седалки при Duo и една при Bento. Таблото е във формата на кутия с няколко дисплея и място за смартфон. Колата изчиства един от най-големите проблеми отбелязвани при Twizzy, а именно липсата на прозорци. Освен тях, двата модела разполагат още с въздушна възглавница и до 700 литра багажен обем при Bento.

Задвижването се осигурява от електромотор върху задната ос, който позволява максимална скорост от 80км/ч. Батерията е с неясен капацитет, но е достатъчна за пробег от 140 километра, докато зареждане от три часа от домашен контакт осигурява допълнителни 90 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    13 3 Отговор
    Много яко, ще го карам по велоалеята.
  • 2 Видях

    3 7 Отговор
    Впряга къде е магарето
  • 3 Неудачия

    1 5 Отговор
    Селският автомобил на Рено е много по добър.
  • 4 Алфа Сектант🤠

    10 3 Отговор
    Запомни едно, щом е Рено - все е добро
  • 5 Режия

    7 2 Отговор
    Ренолюшънът в действие - пак удрят другите в земята. А предстои да извадят 4-ката и 5-ицата...