Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 10:10 8 582 13

Над 30 коли спукаха гума на магистрала (ВИДЕО)

  • спукана гума-
  • пирони-
  • гуми-
  • магистрала-
  • инцидент

Причината за това е кутия с пирони

Над 30 коли спукаха гума на магистрала (ВИДЕО) - 1

Над 30 коли бяха заснети в аварийната лента на автомагистрала в Лос Анджелис, а приликата между тях е че всички са със спукани гуми. За инцидента, който се е случил през изминалия ден съобщават местни медии, според които на магистралата е имало разпиляна кутия с пирони.

Властите потвърждават това и съобщават, че поне 36 автомобила са отбили от пътя и са извадили своята резервна гума или комплект за поправка на гуми. Не се съобщава за катастрофи след спукването на гумите, нито за пострадали хора.

Полицаите, които са пристигнали на място казват, че кутията най-вероятно е паднала от камион, а не е поставена нарочно. Все пак в коментарите се срещат мнения, че пироните са разсипани от местен гумаджия, който търси печалба.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    18 0 Отговор
    ей това е да си предприемчив
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Амдертлиев

    7 1 Отговор
    По вероярно е да са паднали от някакъв пикап,най вероятно превозвани необезопасени.Лично аз съм минавал през метална стълба,за домашни ремонти.Изникна след лек завой на магистрала и другите платна бяха заети,та единсвенният път беше напред,слава богу,нищо не се случи.Също имам случай,вечер диван паднал в платното което карах,видях го в последния момент и го избегнах,но на този след мен му изгаснаха фаровете...

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Амдертлиев":

    Паднали са от пикап от новото производство на Тесла Сайбъртрък.
  • 7 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 2 Отговор
    На този безотговорния, който без да иска е разпилян пироните. Трябва да му вземат книжката за 2 години. Та да се научи повече да не разпилява пирони.
  • 8 гост

    14 3 Отговор
    Крайно време е тази идиотия с пневматичните гуми да приключи завинаги !! Всички големи производители имат разработени от години модели БЕЗ ВЪЗДУХ , с нищо не отстъпващи по качества като сцепление , шум и пробег на сегашните , но с две главни преимущества , НИКОГА не се пукат и могат с рециклиране САМО на протектора да изкарат колкото автомобила !! Отделно почти пълно решаване на проблема с планините стари гуми , които са износили реално под 5 % от теглото си и то най-евтината част от него , протектора ! Но това означава най-малко 90% намаление на производството на гуми и съответните загуби за производителите ! Съответно докато не ги задължат със закон , те няма да ги пуснат в масово производство !

    Коментиран от #10

  • 9 бай Даньо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Амдертлиев":

    Стълба на пътя е най големия ми кошмар , плюя в пазвата, даваш ми кураж че ще оцелея. С каква кола беше, трък ? Ако някой не си представя проблема В Америка няма такова нещо отбиваш в съседната лента ... В съседната лента има кола до кола през 30 метра със 70 мили в час , както пее Марк Нофлер 6 lane traffic ... Виждал съм не един път в съседното платно стълба, най опасно е реакцията на шофьорите.
  • 10 бай Даньо

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    На пръв поглед не лоша идея но не издържа критика. Ако гумите са без въздух тогава са пълни с каучук , което е скъпо и няма как да е по екологично. Дори гумите да са само една лента около по голяма джанта пак ще отиде повече каучук. Ниско профилните гуми така или инак са същите и ефекта върху сигурността е подобен на солидните за който говориш няма къде да изпуснат много. При рециклирането ( вулканизация вероятно?) си отива каучук за половин гума, пак не става . И дори да докараш до 300к км някога гумите трябва да се сменят по други причини, напукване от слънце, старост , а съвременните добри гуми така или инак карат по 90к мили . Начи карал съм оригинални мишелинки на Хонда Акорд (купена нова) до 90к и не съм сигурен дали мексиканеца който я купи от мен търти да ги сменя веднага ... Автопрозиводителите няма да си мръднат пръст ако не е някаква революция в ефективността ( за тях) , за сигурноста никой не му пука ( през 60 години са водили война да не наложат коланите задължителни! ) или някой като Мъск не ги размърда... без да го харесвам много тоя

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "бай Даньо":

    Няма нищо общо с реалността и явно си нямаш идея за какво иде реч , а тука не разрешават линкове ! Няма грам каучук в това за което ти говоря , а в модела на Мишлен даже няма джанта !!!! Много си далече от нещата , по- добре си трай , явно си виждал само гуми за мотокар от стари галоши !!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.