Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 11:50 2 051 3

Audi S1 E-Tron – еволюция на една легенда? (ВИДЕО)

  • audi-
  • s1-
  • e-tron-
  • кен блок-
  • gymkhana

Кен Блок показа новата си кола за поредния епизод на Gymkhana 

Audi S1 E-Tron – еволюция на една легенда? (ВИДЕО) - 1

Новото видео на Кен Блок и поредния епизод на Gymkhana ще дебютират на 25 октомври, а в него освен състезателят, участие ще вземе и новият му електрически автомобил – Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron. Зад дългото име всъщност се крие състезателен автомобил на ток вдъхновен от легендарното Audi S1 Quattro.

От Audi се хвалят, че им е отнело едва четири седмици, за да разработят дизайна на колата и шест месеца, за да го превърнат в реалност. За сравнение, Mustang-ът, който Блок до скоро шофираше отне около 2 години през които бе разработен и построен.

Връщайки се отново на електрическото Audi S1, то разчита на четири батерии, взети директно от Audi Q7, както и на два електромотора от Formula E. Те са разположени върху предната и задна ос и осигуряват Quattro задвижването. Все още няма официална информация за техническите характеристики на колата, но знаем, че по време на заснемането на клипа са изхабени над 100 гуми.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тази ли

    3 3 Отговор
    Джендър мина на ток?
  • 2 съединисе

    1 3 Отговор
    Каааак ша минеш на ток бря....вземи тоя звук от сешоар...,кви са тия 100гуми изхабени,тия акъл нямат....
  • 3 3-фазния

    1 1 Отговор
    Това не е самолет. Това е свръхзвуков изтребител! Електромагнитната тяга анихилира всичко по пътя си. Бйелите как им кихнеш накриво и се чупят като солети. Мноого мъжествено буахахаха