Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 12:20 2 726 5

BMW M5 се завръща като комби

  • bmw-
  • m5-
  • touring

Следващото поколение на модела ще получи практична версия

Тази година BMW представи първото по рода си М3 комби, а сега изглежда германската компания е на път да произведе още един практичен и същевременно спортен автомобил, който да зарадва клиентите и да се пребори с конкуренцията. Става въпрос за М5 Touring, което ще се противопостави директно на модели като RS6 и E63.

Новината за това бе разпространена лично от шефа на М поделението Франк ван Мийл, който загатна за появата на такъв модел, след като последната практична „М-ка“ на базата на 5er Touring бе от поколението Е61. В интервю пред CarBuzz, движещата фигура в BMW M обяви, че феновете и клиентите на марката са тези, които настояват за такъв модел и е много вероятно да го получат.

Очаква се следващото поколение BMW M5 Sedan да се появи през 2024 година, а няколко месеца след това да видим и практичното комби с кодово означение G99. И двата модела вероятно ще разчитат на 4.4.-литров хибриден осмак с мощност от около 740 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Практична версия😂😂😂😂

    6 10 Отговор
    Състезателен валяк😂😂😂😂или брониран кабриолет😂😂😂кое е по практичното
  • 2 КОй

    7 7 Отговор
    Сега е време да наскачат рашагите, и да кажат как новата "Нива" е къде къде и ще я чакат с нетърпение в следващите 20 години ха-ха-ха-ха
  • 3 Много

    2 4 Отговор
    Як голф е отпред 8587
  • 4 Туземец от Враца

    3 4 Отговор
    Нема нищо практично в тоя кашон. Никой не си купува М5 комби , за да вози буркани или торби с цимент. Практичен автомобил е примерно Дачия Логан комби- евтино и върши работа. М5 и всички подобни кашони , тва е комплексо-избивач и пишко-удължител. Сега очаквам всички от въпросните категории ( комплексари и с малки пи.ки ) , да започнат да плюят. Аре да видим , колко такива ора има тука.

    Коментиран от #5

  • 5 чисто

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Туземец от Враца":

    кисело е гроздето аа..