Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 16:21 3 167 7

Новият Civic премина „лосовия тест“ със завидна скорост (ВИДЕО)

  • honda-
  • civic-
  • лосов тест

Хечбекът успя да постигне 77км/ч

Новият Civic премина „лосовия тест“ със завидна скорост (ВИДЕО) - 1

Испанските ни колеги от km77.com подложиха поредния автомобил на своето предизвикателство „лосов тест“, като този път на пистата бе последното поколение Honda Civic e:HEV. Стандартният модел очарова със своето поведение и успя да постигне висока скорост по време на тестовете.

Европейската модификация на колата е оборудвана с 2.0-литров бензинов двигател и два електромотора, заедно с малка батерия. Те допринасят за теглото от 1517 килограма, но също така разпределят теглото в долната част на колата и помагат за нейната стабилност.
По време на предизвикателството, колата преминава с максимална скорост от 77км/ч, като водачът отбелязва, че колата е стабилна и при по-висока скорост, но не може да премине между конусите без да докосне някой от тях. Колата е оборудвана с 18-цолови джанти и гуми Michelin Pilot Sport 4 в размер 235/45.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    8 6 Отговор
    Е кво е минал този бута още първия конус и после го заибава 😆
  • 2 карчи

    6 8 Отговор
    Подвеждащо заглавие! Нищо впечатляващо, съборени конуси и т. н.!

    Коментиран от #4

  • 3 тоз

    0 19 Отговор
    Хонда правят едни от най-добрите мотоциклети на света ,но автомобилите им са пълна мърша - на това миришат като влезеш в тях.
  • 4 Койчо Безделски

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    Пичове явно нещо не сте наясно .
    Вие как си го представяте - хората взимат колицата и още от първия пат магически нацелуват вярната скорост и минават змейката перфектно по конец с магическата скорост от 77 км/ч ???

    Ами не , не е така ..

    За да се стигне до този резултат се правят десетки и десетки опити с различна скорост и от различни шофьори. И ако да речем са трима тестови шофьора и тримата минават трасето с 74км/ч , после и тримата го минават с 75, после само двамата успяват с 76, и накрая само единия успява с 77км/ч.

    Това е максималния резултат за опит измежду много опити ,мнозинството от които провалени.

    Това значи че вероятно и някой от нас да опита да повтори този опит с тази кола няма да му се получи . Или поне не от веднъж.

    Нормално е във видеото да се включат голяма част от неуспешните опити на тестовите шофьори, защото журналистите провели теста коментират различни неща от самите условия на теста или от параметрите и поведението на автомобила и е нормално да тече някакъв видеоматериал който илюстрира коментарите .
    И когато видеоклипа е с 5-6 минути коментари , освен успешното преминаваме с конкретната скорост от 77км/ч е нормално да се включат и много други неуспешни със събаряне на конуси и други екстри и да се обясни защо са неуспешни и т.н.
    Не разбирам защо трябва веднага да плюете и да коментирате с негативни коментари с нулева стойност за читателите.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Тодор

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Койчо Безделски":

    Отговорът е че са прости и злобни, типичният българин, който не се усеща, как се излага :)
    Вместо да оцени труда на хората, той се прави на експерт-критик.
    Иначе до Коментатор 3:
    1 в различни класации, за най-надежден и здрав автомобил- Хонда Джаз ! Провери си.

    Коментиран от #6

  • 6 Бъди обективен

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тодор":

    Провери кои са най-добрите автомобили преминали този тест и кажи дали заглавието отговаря на истината?

    След като дори suv преминава този тест с не един, не два, а 6 км в час по-бързо , дали това постижение заслужава суперлативите с които е обсипано в заглавието?
  • 7 Ами наистина не е така както казваш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Койчо Безделски":

    "Ами не , не е така ..

    За да се стигне до този резултат се правят десетки и десетки опити с различна скорост и от различни шофьори. И ако да речем са трима тестови шофьора и тримата минават трасето с 74км/ч , после и тримата го минават с 75, после само двамата успяват с 76, и накрая само единия успява с 77км/ч."


    Май правиш съчинение по картинки и не слушаш какво ти говори човека? Говори от първо лице единствено число, тоест лично е правил теста. И това не са някакви неуспешни опити при 74 километра в час, а първото му преминаване, защото е решил че автомобилът е достатъчно добър за да премине безпроблемно с тази скорост и да я увеличава постепенно, но не е успял. Трябва ли съм доста опити за да свикне с автомобила и да постигне 77 км в час.

    Е хайде сега си помисли, колко трябва да е добър този автомобил за да му трябва време да свикне точно на този човек, който с това си изкарва хляба и е тествал стотици автомобили точно на тази писта?

    Представи си как ще се справи с този автомобил неопитен човек в опасна ситуация, който няма да има възможност да пробва няколко пъти, защото живота и здравето му ще зависят от успеха му от първия опит?