Last news in Fakti

1 Август, 2013 12:13 25 882 13

Ето го серийното BMW i3

  • i3
Две години след представяне на концепцията за изцяло електрически премиум автомобил от компактния клас BMW Group показва готовия сериен автомобил. Това е първото предложение за индивидуална мобилност с нулеви емисии в премиум сегмента, конструкцията му е специално разработена за електрическо задвижване, а в рамките на програмата 360 ° ELECTRIC се предлага цялостно решение с допълнителни услуги и продукти, които отговарят на всички нужди свързани с ограничението на пробега, поддръжката и ежедневната експлоатация на електрическия автомобил.

Първият чисто електрически модел на BMW Group създава изцяло нови, насочени към бъдещето възможности за шофирането, устойчиво развитие и свързаност в градския трафик. Според създателите на модела иновативния дизайн на BMW i 3 е изражение както на типичния за BMW спортен дух, така и на многофункционалността на возилото с четири места. Новаторската автомобилна концепция с пътническа клетка от въглероден композит (C arbon F ibre Reinforced Plastic - CFRP ) съчетава лекотата, стабилността и сигурността с изключителен комфорт на возене. А с разработените специално за BMW i асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive , както и програмата 360° ELECTRIC мобилността без вредни емисии в градски условия се превръща в едно интересно преживяване във всекидневието.

Електромоторът на серийното BMW i3 развива максимална мощност от 125 кВт/ 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм и пренася мощността към задните колела чрез едностепенна трансмисия. Електромоторът черпи енергия от литиевойонни батерии, които са интегрирани в дъното на автомобила. Изместеният силно надолу център на тежестта, резултат от ниското и централно разположение на батериите, и оптимално разпределение на тежестта между осите допълнително допринасят за отличната управляемост на автомобила. Акумулаторите позволяват автономен пробег от 130 до 160 км във всекидневието, а зареждането може да се извършва от конвенционален домакински контакт, от BMW i Wallbox или от обществена станция за зареждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветан Борисов

    9 1 Отговор
    Лелееее егати гаврата.Дизайна му да не е правен от севернокорейски студент по инженерен дизайн.Това ще измести мултиплата бре.

    Коментиран от #2

  • 2 Dimitar Dinchev

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Цветан Борисов":

    Без да съм фен на марката - трябва да се отбележи, че това са компютърни рендъри, а не снимки. На живо ще е доста по-различно и доближаващо се до облика на марката.

    Коментиран от #5

  • 3 batmusurat

    8 0 Отговор
    Идеално за такси. Като си пенсионирам рендето го взимам.
  • 4 Naka

    2 0 Отговор
    Добре че е електрическо та да има някакви промени по интериора...иначе всички са еднакви. На външен вид също е най-малкото различно.
  • 5 comment

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Dimitar Dinchev":

    И като се има в предвид, че компютърния модел е идеализиран, представи си каква въпиюща грозотия ще се получи. Фиат Мултипла ще е направо красавица след тая простотия на баварците.
  • 6 Бхд БхД

    0 1 Отговор
    БМВ до сега не произвеждаха идеална градска кола ето ,че не издържа.Като тръгнат по улиците ще затвори устите на много хора както винаги.
  • 7 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор
    И тези,като Ауди,вместо да си правят яките коли,се набутаха в бизнеса със сапунерки.
  • 8 Пламен Кисьов

    0 0 Отговор
    абе нещо много китайски вид има .. доста други хибриди като ампера например .. или ситроенчетата са къде къде по-привлекателни .. да не споменавам тесла
  • 9 Stone Kold

    2 0 Отговор
    WC si ima novo ime
  • 10 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 11 desi coneva

    0 0 Отговор
    mnogo e namrqshteno
  • 12 Vladislav Qkov

    0 0 Отговор
    tuk mai preobladava pove4e ikonomi4nost otkolkoto vizia ne harektorno za bavarcite
  • 13 Sevastiqn Nqmam

    0 0 Отговор
    тва прелича на кибритена кутиика е .аси