Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 17:38 1 740 9

VW Group доминира на пазара на електромобили в Европа

  • vw-
  • volkswagen-
  • tesla-
  • renault-
  • stellantis-
  • fiat

Германците са отговорни за едан четвърт от продадените коли на ток през изминалия месец

VW Group доминира на пазара на електромобили в Европа - 1

Плановете на Volkswagen за лидерство на пазара на електромобили изглежда се сбъдват и докато компанията все още не е лидер в световен мащаб, то германците могат да се похвалят с първата позиция в Европа. През изминалия месец октомври, Volkswagen Group може да се похвали с продадени 29 996 електромобила или около една четвърт от всички продадени коли на ток в Европа.

На второ място следва Stellantis с 19 291 електромобила, BMW Group с 11 788, Renault Group с 10 717 и Hyundai-Kia, които затварят челната петица с 9985 успешни сделки. Интересно е да се отбележи, че Tesla е едва на 8 място с 5792 продажби, оставяйки пред себе си Geely и Mercedes.

Най-продаваните електромобили в Европа са Volkswagen ID.4 с 6069 продажби, Volkswagen ID.3 с 5409 сделки и Fiat 500e с 5168. В топ 10 няма автомобили на Tesla, а Peugeot e-208 и Renault Megane E-Tech затварят челната петица, споделят от JATO Dynamics.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    9 9 Отговор
    Имах си аз То Фв има милион работници в Европа като им раздаде коли и ги пише продадени иди ги гони.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Адам Хилтън

    9 10 Отговор
    Значи скоро собственици на Фолксваген ще доминират и по повиквания в пожарната.
  • 4 Факт

    8 2 Отговор
    Със тази калпава немска електроника тепърва ще берат ядове собствениците на тези електромобили.
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    Сега не знам кой се прави на луд , немците или журналистите или едните плащат на другите да се правят на луди , ама не помага !!! Да припомним все пак на всички , че предния месец СЕПТЕМВРИ Тесла Модел У стана НАЙ-ПРОДАВАНИЯ модел в Европа ИЗОБЩО , с над 29 400 броя , тоест колкото Фолксваген декларира от ВСИЧКИТЕ си модели този месец !! Второ всички , които не се правят на луди знаят много добре , че първия месец от всяко тримесечие продажбите на Тесла са по-слаби , защото просто НЯМА АВТОМОБИЛИ !! Те пристигат към средата на втория месец от Китай и втория и третия месец от тримесечието са силните продажби !! Можете да хванете бас , че ноември и декември Фолксваген ще диша праха на Тесла и то в пъти , а не в хиляди бройки !! То затова и тия статии излизат сега , а предния месец се криеха като пр....ня в гащи !! И няма файда , щото баламите свършиха , Фолксваген нито доминира нито ЩЕ доминира при електромобилите , нито в Европа нито никъде !!!

    За първи път от излизането си на пазара Tesla Model Y е най-продаваният автомобил в Европа. Това става ясно от статистиката на JATO Dynamics за септември, според която електрическият SUV е убедителен лидер с 29 367 регистрации в страните на Стария континент !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Една птичка пролет не прави

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Рано е още да се радваш. Най-вероятно тази година volkswagen наистина ще се продали повече електромобили от Тесла в Европа.

    Това за което говориш ще се случи, но чак догодина, когато фабриката в Берлин заработи на пълни обороти. Сега с внос е тегава работа и много зависи какви количества ще останат от китайската фабрика, защото там свалиха цените за да вдигнат търсенето.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Една птичка пролет не прави":

    Ще са продали ама в шестък !! Най-продавания им Volkswagen ID.4 с 6069 продажби , в най-силния си месец !!!! При продажби на Модел У от близо 30 000 предходния месец , тоест колкото за 5 (ПЕТ) месеца на тоя фолксваген ! И Тесла има предния месец и още към 20 000 продажби на Модел 3 , отделно другите ! Фолксваген от началото на годината има мижави продажби , а най-силните продажби на Тесла тепърва предстоят ноември и особено декември !! Интересно що не вадеха такива класацийки предния месец ,а дебнат кога при Тесла има мъртъв период ! Ама няма да ги огрее !
  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Извинявай, че не ти дочетох истеричният вой докрай. Явно много те е жегнал фактът.

    Коментиран от #9

  • 9 Ти пък кога ли си чел

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Нещо докрай. Обикновено четеш само заглавията на статиите и само първите изречения на коментарите и започваш с хейта.