Last news in Fakti

16 Декември, 2022 13:33 1 748 2

Rimac работи над хиперкола с ДВГ, но не за себе си

  • rimac-
  • bugatti-
  • chiron-
  • nevera

Хърватите разработват следващия модел на Bugatti

Rimac работи над хиперкола с ДВГ, но не за себе си - 1

Наскоро Bugatti и Rimac обединиха сили, което не се хареса на мнозина, които сметнаха, че класическото Bugatti с ДВГ няма да съществува дълго време. Вероятно това наистина ще се случи, но преди това ще видим поне още един френски модел с конвенционален двигател.

Това разкри лично изпълнителният директор на новосформираната компания – Мате Римац. В интервю пред Auto Express, той сподели, че компанията му е започнала разработката на конвенционален двигател още две години преди обединението с Bugatti. Именно този двигател ще стои в основата на новия хиперкар, който ще дебютира през следващата година.

Римац сподели, че новият модел няма да е свързан с настоящите модели на компанията и ще бъде изцяло нов. Също така няма да има общо и с хърватските коли, което до някъде вероятно успокоява феновете на Bugatti, които мислеха, че ще видят Nevera с логото EB.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това на картинката

    2 1 Отговор
    Изглежда страхотно. Вярно че е въпрос на вкус, но лично аз го харесвам повече от bugatti veyron.
  • 2 Устяшки жалкари

    3 1 Отговор
    Набързо се предадоха с ешектричките даже дидн семеен седан на 10 годи и не можаха да бият