Last news in Fakti

16 Декември, 2022 16:22 2 190 5

Китайска електрическа алтернатива на BMW X7

  • nio-
  • es8-
  • bmw-
  • x7-
  • кросоувър

NIO ES8 ще получи нова визия и до 640 конски сили

Китайска електрическа алтернатива на BMW X7 - 1

NIO ще обнови най-големия си кросоувър съвсем скоро, но дори преди да представят официално модела, ние вече разполагаме с негови снимки и част от неговите характеристики. Това се дължи на патентни документи на китайските власти, които често „пускат“ новите автомобили на пазар преди техния официален дебют.

Що се отнася до китайския кросоувър, чиито размери наподобяват тези на BMW X7, той ще бъде представен на 24 декември, но ето, че вече виждаме промените, които дизайнерите на марката са заложили. Промени има в броните, които са с нов дизайн, запазвайки оригиналните дневни светлини с отличаваща се форма.

В задницата откриваме нови светлини, които се простират по цялата хоризонтална част на задницата. Таванът е с леко „свлечена“ форма в задната част, а впечатление правят нови сензори и камери, един от които е именно LiDAR сензорът за подпомагане на шофирането.

Задвижването се осигурява от нови електромотори, които вече генерират до 640 конски сили в сравнение с 598-те, които изтласкват 2.5-тонния кросоувър преди фейслифта. Батерията е с капацитет от 75кВч или 100кВч в зависимост от избора на клиента.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каква конкуренция

    10 1 Отговор
    Аз бъбреци не видях.
  • 2 У бре

    5 5 Отговор
    Кога тиква стане алтернатива на диня, тогава...

    Коментиран от #3

  • 3 На пазара

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "У бре":

    Одеве на пазара беше пълно с тикви, ама дини не видях. Дано да не стане така и с пазара на автомобили, че китайците както са започнали...
  • 4 Свидетели на Дачия

    7 3 Отговор
    Мани ги тия косачки.Друго си е да караш Дачия Дъстър както и Лоджи.Яки,държат ускорение и много неща.
  • 5 Страхотни китайски

    4 4 Отговор
    коли ! Който има възможности да скача, няма да съжалява.