Last news in Fakti

30 Декември, 2022 13:12 5 975 14

Hyundai обяви коя е първата държава в която ще продава само коли на ток – мярката влиза от 1 януари

  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • ioniq 6-
  • hyundai-
  • норвегия

Над 90% от продажбите на компанията са за електромобили

Hyundai обяви коя е първата държава в която ще продава само коли на ток – мярката влиза от 1 януари - 1

Hyundai ще продава единствено електромобили в Норвегия от 1 януари 2023 година. Това стана ясно след официално съобщение на марката в което се казва, че скандинавската страна е първата в която Hyundai ще направи подобен ход. Макар новината да бе изненадваща за повечето, то феновете на статистиките вероятно са го очаквали, тъй като числата водят именно към такова предположение.

През последните години Hyundai може да се похвали с дял от над 90% за своите електромобили. В периода между 2020 и 2022 година, норвежците са купили около 25 хиляди автомобила от корейската марка от които цели 92% са разчитали на ток за своето задвижване.

Интересното е, че тези автомобили са от моделите Kona и Ioniq, които поне до момента са единствените електромобили на корейската компания. Очаква се през 2023 година да видим включване и на новия Ioniq 6, който по предварителни данни също може да се похвали с голям интерес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    26 4 Отговор
    В БГ ще продават само дизели

    Коментиран от #2

  • 2 Гиги

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Втора употреба.......Тук почти всичко е втора употреба, като почнеш от дрехите през колите до жените

    Коментиран от #3, #11

  • 3 Какво да очакваш друго

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гиги":

    С толкова много гласоподаватели за Борисов?
  • 4 Така е

    14 6 Отговор
    Странни са тези северни държави.Но между тях има големи различия.Гледах тези дни много видео от Хелсинки.Не видях електромобил.Карат основно седани, комби и хачбак.
    Норвежците пак в мрак и студ, друга мода при тях.
    Затова мисля, че електромобилите са за богати-нов вид играчка,разнообразие.
    Не че финландците са бедни.Вероятно са по-здраво стъпили на земята.
    Ама да се оправят.Ние да му мислим.Имам едно Сузуки от 25 години с ламбда сонда и работещ катализатор.Смятам,че 70% от коли в БГ са много по-замърсяващи от тази вехтория.Никакви мерки не се взимат,никакви.
  • 5 Живанши

    3 4 Отговор
    Барем най-богатите се заринаха с елки. Голяма работа. Предполагам и всичките им електроуреди са минимум Миле? Те и пари имат, и ток имат. И аз искам като тях. Ще им трая студената зима.
  • 6 Процесорът

    7 4 Отговор
    Ел колите са бъдещето, но няма да се захранват с днешните батерии. Ще бъде измислено нещо по иновативно и по безопасно. В момента Ел колите са най опасни при катастрофа.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 СМОГ

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Процесорът":

    Точно обратното. За разлика от пластмасовия резервоар под задните седалки или АГУ бутилката зад тях, които се взривяват и не остава помен от хората, при пожар на акумулаторни клетки винаги има пушек и достатъчно време хората да излязат от колата. Няма загинали при взрив на електромобилна батерия, защото не избухват като течните и газообразни горива.
  • 8 Така е!

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Процесорът":

    Много са опасни електромобилите и не могат да минат дори един краш тест за това не им правят, а освен това не стават за студен климат за държави като България, където по нова година и Коледа въобще не могат да се карат защото е адски студено и батериите им замръзнат и като пуснеш фаровете и отоплението на десета минута батерията е паднала.

    Да си ги карат там в Норвегия на топло.

    Скоро не си казвал че до морето се стига с преспиване?

    Коментиран от #12

  • 9 Чудесно!

    3 0 Отговор
    Аз затова си поръчах чисто нова фабрична от завода с ДВГ - БЕНЗИН! И, точно затова предпочитам немските автомобилни производители! А корейците да си държат хибридните и електрически двигатели у тях. При минус 10 градуса ще ми продава екектрички - що за подигравка с хората?!

    Коментиран от #10

  • 10 Подиграват се на тебе

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Чудесно!":

    Защото не ги спират по собствено желание, а норвежците сами предпочитат електромобили. Значи не е като да не стават за каране в студено време и минусови температури, защото ако не ставаха, никакви субсидии не можеха да накарат над 90% от норвежците да си купуват чисто нови електромобили, вместо автомобили с ДВГ или поне хибриди.

    Автомобилните производители се съобразяват с пазара.
  • 11 Дърт Комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гиги":

    Има и нови ,колега. Зависи кой колко е учил. Като ти гледам писанията , не си от тия дето са учили. Ако твоята жена я чувстваш като употребявана - не мога да ти помогна. 90 % от индийците са по-бедни от теб, но никога не биха казали , че жената им е употребявана , квото и да значи тва. Ако искаш девственица - запиши се при Аллах - той обещава такива неща.
  • 12 Африканец

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Така е!":

    Кой клас си?

    Коментиран от #14

  • 13 Осло

    5 2 Отговор
    Норвежците не ги мислете. Тираджия съм и карам често в Норвегия. Там е друга планета и продуханите от ракия и чалга български мозъци , въобще не могат да осъзнаят , за кво иде реч. Пишете си по форумите.... ония хора живеят нормален живот и не се интересуват от компетентното ви мнение. Както и аз. Поздрави от Осло.
  • 14 Димчи

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Африканец":

    Добър въпрос 😂