Last news in Fakti

25 Януари, 2023 13:35 3 282 5

Ford продава фабриката си в Германия на набиращи популярност китайци

  • byd-
  • китай-
  • ford-
  • focus

BYD е потенциалния купувач на завода

Ford продава фабриката си в Германия на набиращи популярност китайци - 1

Ford има планове да продаде фабриката си в германския град Саарлуис и според нов доклад на The Wall Street Journal, вече има потенциален купувач за завода. Изданието посочва, че съвсем скоро може да има среща между представители на американците и китайската компания BYD, относно продажбата на завода. Към момента преговорите все още са в ранен етап, но китайците изглежда имат интерес.

Към момента завода в Саарлуис произвежда хечбека Focus, който както вече ви казахме, скоро ще бъде свален от производство. На практика това ще остави служителите там без работа, тъй като през изминалата година от Ford избраха завода във Валенсия за производството на електрически автомобили. Заедно с него ще работи и завода в Кьолн, който също ще произвежда само електромобили към края на това десетилетие.

В същото време от BYD търсят начини за разширяване на бизнеса си в Европа, а подобно съоръжение би било от голяма полза. През изминалата година компанията записа рекорден брой продадени електрически и плъг-ин хибридни автомобили, като победи всички останали производители в този сегмент.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    11 2 Отговор
    Нормално имат зявод в Румъния и Испяния като в първата работниците са много по ефективни от немските
  • 2 12343211

    11 0 Отговор
    В изявление за The Detroit News прессекретарят на Йънгкин Маколи Портър каза: „Въпреки че Ford е емблематична американска компания, стана ясно, че това предложение ще служи като параван за китайската комунистическа партия, което може да компрометира нашата икономическа сигурност и личната сигурност на жителите на Вирджиния."
    Да им е честито на германците.
  • 3 Васил

    14 3 Отговор
    Когато произвеждаш скъпи боклуци които едвам докретват до 100к това реалният край на една компания. Същото важи и за VAG и там същите тараляници май скоро ще споделят една съдба.
  • 4 Ганчо бре

    7 0 Отговор
    Набиращите популярност, както си се изразил....имат оборот за миналата година 28 милиарда евро. И всъщност са едни от най-големите производители на батерии, ел автобуси и хибриди.
  • 5 Унуфри

    0 1 Отговор
    BYD са доста дървени, но главно товарни минибуси.От всички китайци като цяло са най зле.Все още не могат да покрият нормите за сигурност за да изтрият останалите с обичайната си дъмпингова практика.