Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 12:10 3 819 10

Първи поглед към новото Renault Espace

  • renault-
  • espace-
  • austral

Какво да очакваме от кросоувъра?

Първи поглед към новото Renault Espace - 1

През 2023 година Renault отбелязва 40-тата годишнина на Espace. Модел, който постави основите на един вече изчезнал сегмент, а именно този на практичните семейни ванове. Въпреки, че този сегмент вече не е актуален и французите официално се сбогуваха с вана Espace, то името ще продължи да съществува, но под формата на кросоувър, който ще дебютира тази пролет.

Все още няма почти никаква потвърдена информация от Renault, но според това което знаем, новияEspace ще бъде базира на Renault Austral, като почти изцяло ще копира и неговите форми. Разликите се очаква да бъдат съсредоточени в задната част, където Espace ще направи място за две нови места на третия ред седалки, поддържайки славата си на 7-местен модел.

Очаква се двата модела да споделят също така и технологиите си, както и двигателите си, което означава, че ще видим избор между дизелови, бензинови и дори хибридни форми на задвижване. Варианти с 4х4 също ще се предлагат на пазара, както и множество асистенти за шофиране. Очаква се моделът да е построен на CMF-CD архитектурата на французите, която се открива още в X-Trail, Outlander и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    22 8 Отговор
    Ужас, от уникална кола, каквито малко има на пазара, става поредния грозен паркетник
  • 2 1111

    23 4 Отговор
    Слабо. Прецакаха култовия модел. Това беше страхотен ван и можеше да измислят нещо по-различно, от това да правят поредната "джипка".
  • 3 Електричка

    20 2 Отговор
    Рено Еспейс е класика. Който го е карал знае че , това не е обикновен автомобил. Спомянм си че Еспейса беше толкова просторен че, на завоя имах чивството че ще падна между седалките:)

    Коментиран от #7

  • 4 Режия

    10 1 Отговор
    Нека го правят на новата платформа, но да има визията на ван, с която стана класика. Французите са майстори в създаването на концепции между различни класове, така Еспаса няма да е като Аустрала на снимката.
  • 5 Патурко

    3 5 Отговор
    И какво толкова да очакваме от поредния боклук еднодневка на тази фирма не разбрахме?!?

    Коментиран от #6

  • 6 Патурко,запомни:

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Патурко":

    От френските автомобили най-добрите са Пежо.
  • 7 Електричка,ти забравяш!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Електричка":

    Най-комфортното окачване е хидроактивното,което се монтираше на Ситроен(на някои от моделите,не на всички). Жалко че французите се отказаха от него.
  • 8 КАЗАНО НАКРАТКО:

    0 1 Отговор
    Рено отново се излагат и все повече ще затъват.
  • 9 Какво да очакваме?

    0 0 Отговор
    Продължаващ спад на продажбите и нов провал. Вероятно за да избегнат фалита Рено ще се присламчат към обединението Стелантис.
  • 10 Браво

    1 0 Отговор
    От както сложиха циферблата в средата на таблото,моделите на рено загубиха много от клиентите си.Последните два еспейса са пълна скръб.Време беше тема да извади седемместен кросоувър,ако е на разумна цена бих си купил и без това си търся нещо ново