Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 12:53 2 119 3

Lamborghini отбеляза края на „чистия“ V12 с две ексклузивни коли

  • lamborghini-
  • aventador-
  • autentica-
  • invencible-
  • v12

Купето и роудстърът ще бъдат направени в единични бройки

Lamborghini отбеляза края на „чистия“ V12 с две ексклузивни коли - 1

Преди около години Lamborghini представи Aventador Ultimae, който постави края на модела представен преди 12 години и според всички сложи края на „чистия“ V12 в ерата Lamborghini. Оказва се, обаче, че второто не е съвсем вярно и днес италианците представиха два модела с имената Invencible и Autntica, които наистина слагат края на бензиновия V12 без никаква форма на електрификация.

Двата модела са базирани на платформата на Aventador, но включват в себе си елементи от предходни V12 машини, включително Reventeon и Veneno. Виждат се и елементи от Essenz SCV12, както и Sesto Elemento. Купетата са направени изцяло от карбонови влакна, а част от интериора е направен на 3D принтер.

Под капака работи познатия 6.5-литров V12 с мощност от 769 конски сили и максимален въртящ момент от 720 нютон метра, предаващ се към четирите колела. Трансмисията е автоматична със седем предавки и позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 2.8 секунди. Не се споменава каква е цената на двете коли, но със сигурност е над половин милион евро, които италианците търсиха за Ultimae.

След производството на двата модела, очакваме Lamborghini да представи наследника на Aventador, който ще даде начало на изцяло нов V12 с плъг-ин хибридна конфигурация и вероятно още повече мощност. Подобно нещо ще се случи още при Huracan и Urus.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пука ми

    4 8 Отговор
    Има Феррари

    Коментиран от #3

  • 2 Ахахаха

    7 0 Отговор
    Преди около години... Има ли по неточен начин за използване на точно време? Тия после новини предавали, ФАКТИ дори се казват..
  • 3 Тебе

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пука ми":

    Те е преминало доживотно