Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 13:31 2 780 5

Porsche кръсти цвят на един от дългогодишните си клиенти

  • porsche-
  • 911-
  • цвят-
  • зелено

Зеленият нюанс носи името Essmanngreen

Porsche кръсти цвят на един от дългогодишните си клиенти - 1

Porsche дава възможност на клиентите си да боядисат автомобилите, които поръчват в цветове изцяло по техен избор. Компанията може да оцвети бъдещия ви автомобил в цвят по мостра, независимо от това дали компанията го има в своята гама или пък просто сте им донесли предмет с този цвят. Един от хората, които се възползват от тази програма от над 20 години се нарича Мишел Есман, който избира определено зелено за своите коли от 1992 година насам.

През 92-ра година, Есман поръчва своето 911 Carrera RS 3.6 от поколението 964, а след това го използва отново за своето 911 GT3 4.0 от поколението 997, а последният автомобил, който носи този цвят е 911 GT3 Touring от последното поколение 992. От Porsche решават да добавят цвета в своята гама и от началото на март месец ще го добавят официално в своята палитра чрез програмата Paint-to-Sample Plus.

Цветът с код 24C ще носи името EssmannGreen и ще бъде наличен за Porsche 911, 718 и Taycan. От компанията разказват, че точно този нюанс на зеленото изисква над 100 различни съставки, включително такива за по-добро смесване на цветовете. Въпреки, това, компанията е готова да го предложи за всеки който е готов да плати за него.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    10 5 Отговор
    Зеленски ще да е бил тоз клиент. Украинец.
  • 2 фен на Порше

    8 0 Отговор
    Жалко че на снимката няма най истинското от неговите Поршета, 911 Carrera RS 3.6 от поколението 964, но дано още си го пази.
  • 3 Гост

    8 0 Отговор
    Цветът си го има като официален поне от 997 GT3 RS насам (15 години). Просто сега става достъпен и за обикновени 911-ки.

  • 4 Смех 😆🤡🤣

    1 7 Отговор
    Че тва на ФВ биитъла каквото е и порше 911 го има оше от 37-ма година

    Коментиран от #5

  • 5 тоз

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смех 😆🤡🤣":

    Когато разбирачите си мерят пиките не си слагай дупето.