13 Март, 2023 09:23 1 981 1

Ford съкращава 1100 служители заради S-Max и Galaxy

  • ford-
  • s-max-
  • galaxy-
  • производство-
  • служители

Краят на производството на вановете ще лиши много хора от работните им места

Ford съкращава 1100 служители заради S-Max и Galaxy - 1

Ford се подготвя да освободи около 1100 служители в завода си във Валенсия, Испания, след като двата най-популярни вана на компанията слязат от поточната линия. Както вече сме ви информирали, съвсем скоро Ford Galaxy и Ford S-Max ще бъдат спрени от производство, като ще отстъпят местата си на електрически SUV-та.

Финалните екземпляри от двата модела ще слязат от поточната линия през април, а в испанския завод ще продължат да се произвеждат Transit Connect, както и Kuga, чието бъдеще също е доста несигурно. През последната година Ford спря още един модел от същия завод в лицето на Mondeo.

Съкращаването на работниците е част от плана на компанията да освободи около 3800 човека до 2025 година. Решението е свързано с адаптацията на компанията към бъдещето на автомобилната индустрия и по-конкретно електромобилите. Нуждата от по-малко инженери за разработката и направата на електрически задвижвания ще коства работата на 2800 инженери, докато останалите 1000 позиции ще са в сферата на административната част, маркетинга и продажбите.

Съкращенията на работни места ще окажат значително влияние в Германия, където ще бъдат освободени 2300 служители, 1300 в Обединеното кралство и 200 в други части на Европа. Мартин Зандер, генерален мениджър на Ford Model E в Европа, обясни пред Automotive News мотивите за съкращенията: "Има значително по-малко работа по задвижванията в сравнение с двигателите с вътрешно горене. Преминаваме към свят с по-малко глобални платформи, където е необходима по-малко инженерна работа. Ето защо трябва да направим тези промени."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    7 0 Отговор
    Имаха два прекрасни вана и ще ги спрат от производство! Да спрат единия за сметка на другия разбирам! Но да спрат и двата за един тъп SUV, и то на ток...