17 Март, 2023 16:31 2 056 1

Audi потвърди, че следващото А4 ще бъде с друго име

  • audi-
  • a4-
  • a5-
  • a6-
  • a7-
  • e-tron

Същото се отнася и за А6

Audi потвърди, че следващото А4 ще бъде с друго име - 1

Преди няколко дни в интернет се появи доклад, че Audi ще се откаже от означението А4 за модела с бензинови и дизелов двигател при следващото 10-то поколение на модела. Вместо това, конвенционалния модел ще носи означението А5, като ще продължи да съществува с по-стилния модел, който до сега носеше това означение. Следвайки същата логика, според доклада германците ще прекръстят и А6, което вече ще носи означението А7 при конвенционалните модели.

По-рано днес тази информация бе потвърдена от Audi. Изпълнителният директор на компанията заяви пред Auto Bild, че следващото А4 ще бъде продавано единствено като А5 и А6 ще премине към означението А7. В същото интервю се казва и, че А4 ще бъде продавано единствено като електромобил, а същата съдба ще бъде последвана и при А6. Не стана ясно какво ще се случи с настоящите А5 и А7, но предположенията са, че те ще получат означението Sportback.

Същото ще се случи и при по-наточените модели, които ще приемат имената S5/RS5 и S7/RS7. По този начин от Audi искат да направят ясно разграничение между електрическите автомобили в своята гама, които ще бъдат отбелязвани с четни числа и конвенционалните, които ще получават нечетните номера. В същото време Audi ще продължи да използва означението E-Tron, което също показва наличието на електромотор в задвижването на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Притежател

    5 0 Отговор
    Харесвам Ауди, но ме изнервят напоследък с недалновидните си решения.
    Обезличават марката полека, лека...