Last news in Fakti

18 Март, 2023 10:30, обновена 18 Март, 2023 17:44 16 304 74

Продават 64-годишна Волга за 500 000 лева

  • волга-
  • газ-21-
  • продажба

Колата е изминалата едва 190 километра

Продават 64-годишна Волга за 500 000 лева - 1

Интересна обява за продажбата на 64-годишна Волга се появи в Русия. Колата е произведена през 1959 година и от тогава е изминала минимален пробег. Съветският автомобил е от модела ГАЗ-21 и разполага с всички напълно оригинални части. Срещу сумата от 21 милиона рубли или около 500 000 лева , новият собственик ще получи колата, както и всички оригинални нейни документи от закупуването ѝ през 1959-та година.

Собственикът ѝ смята, че този автомобил е готов да отиде директно в някоя колекция, тъй като през дългия си живот, колата е изминала едва 190 километра. В същото време боята и всички части са запазени в автентичен вид, заедно с оригиналните стикери и оборудване.

Въпреки пробега си, колата всъщност никога не е била регистрирана. Под капака ѝ работи 2.5-литров бензинов двигател с мощност от 70 конски сили и механична трансмисия с три предавки. Гумите са оригиналните Ya-127, а акумулаторът е същият, който е бил монтиран преди над 60 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    45 85 Отговор
    Това е неуспешна имитация на FORD MAINLINE.

    Коментиран от #11, #29, #64

  • 2 Даже

    43 90 Отговор
    не ща и да мина край нея .
  • 3 Тези Волги, слагаха в джоба си

    93 58 Отговор
    западните морги от бяло тенеке.

    Коментиран от #7, #9, #27

  • 4 Русия отново под монголско робство

    48 93 Отговор
    Този клозет има много приятен цвят ! Не съм виждал друг такъв ! Как е изминал 190 км. ? По някой баир ли се е търкалял ?

    Коментиран от #10

  • 5 дебела машина

    74 4 Отговор
    много ме кефи дивана отпред
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 56 Отговор
    Тези волги са Прекалено тежки и нестабилни на пътя.със слаб Демараж!Присъствах като малък как се обърна една на прав участък някъде ловешко бе.Загубата бе ракията ,която се разля и ченгетата ,които излязоха от задното стъкло на волгата.БМВ тата тогава също бяха от тенекия,а не от пластмаса,като сега и бяха с огромен демараж.......

    Коментиран от #12, #18, #74

  • 7 Учуден

    30 49 Отговор

    До коментар #3 от "Тези Волги, слагаха в джоба си":

    Като е толкова хубава защо за 64г с нея са изминати 190км?Как така собственика се е лишавал от неописуемото удоволствие което тази истинска кола му е доставяла при шофиране...?

    Коментиран от #68

  • 8 С други думи

    45 50 Отговор
    ... без гуми, акумулатор, за подмяна на абсолютно всички гумени елементи, пълен сервиз на двигателя и скоростната кутия. Срещу това получавате пълен скрап и титлата "най-заблуден ценител".
  • 9 В какво се изразяваше

    39 21 Отговор

    До коментар #3 от "Тези Волги, слагаха в джоба си":

    "слагането в джоба"? Ако е в разхода на гориво, те "слагаха в джоба си" и някои леки (и не толкова леки) камиони.
  • 10 Не така

    62 19 Отговор

    До коментар #4 от "Русия отново под монголско робство":

    Ако се повозиш в такава кола ще разбереш колко си се объркал.

    Коментиран от #13

  • 11 НТД

    48 12 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Няма как да не различават - Волгата е от германски танкове, а форда от потопения американси флот
  • 12 Бинго

    43 3 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дълбоко виждащ - плитко мислещ.
    "Компетентен" по всичкология или казано по нашенски "дървен философ" демараж от 300 и нагоре.
  • 13 Интересно

    34 29 Отговор

    До коментар #10 от "Не така":

    .. ти кога за последен път си се возил на такава и колко голям си бил? Да не се окаже, че впечателенията ти за тва чудо на руския алкохол е било по времето, когато единствения ти опит с превозни средства е бил велосипед "Балкан", Москвича на "чичото" и ... талигата на дЕдо?
  • 14 един от стадото

    32 8 Отговор
    при оня дефицит тогава там на всичко, да купиш Волга и да не я регистрираш си е направо престъпление. Тоя финт не е за всеки тогава. Някой номен клатурчкик ще е. Вози го служебна такава, може и Чайка, а тази така за всеки случай. Каквото и да си говорим корупцията не е от вчера, и за каквото да ни говорят и сега става въпрос за пари. Виж ти, можело и западни банки да фалират сега. Да купуват Кадилаци. Тъй, за черни дни
  • 15 един

    37 10 Отговор
    Помня я Волгата/стар модел/,мисля че около 10л/100км. горяха!

    Коментиран от #16, #53

  • 16 В какво си изразяваше

    43 33 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    10 литра? Тая каруца 10 литра разход не можеше да докара спряла. По-скоро 17 на сто и то при тогавашното движение, където много много задръствания нямаше (само по големи комунистически празници и "екскурзията" към Морето). Ако трябваше да я караш днес в сегашния трафик, няма да се учудя ако и 20 на 100 удари.

    Коментиран от #19, #59

  • 17 Джо Байдън

    58 12 Отговор
    Всички, които плюете по колата го правите от политически пристрастия. За времето си това е бил добър автомобил. Дизайнът бил краден и т.н. Да не би други да не са го правили. Оценявайте голата, а не къде и от кого е правена. Дядо ми е имал американски Пакард от 1948 г. с почти същите характеристики и разход на гориво и масло. Всичко с времето си.

    Коментиран от #22

  • 18 Склерозата, склерозата

    39 4 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Човече, абе вземи се в ръце. Тая "история" с BMW-то и волгата на ДС, сия разправял веме. В стария вариант BMW-то беше ваше и вие сте минали "метър", а Волгата се попиляла. И дошлите ченгета от КАТ "обвинили" баща ти за катастрофата. И на вашата кола и нямало нищо !?, а Волгата на мекица !!!
    Спри малко припомни си ги пак нещата и дай третия вариант, който е долу горе истината !!! :))

    Коментиран от #24, #41

  • 19 БОРКО БЪРБОРКО

    31 7 Отговор

    До коментар #16 от "В какво си изразяваше":

    Като те гледам колко си грамотен познанията си за тази кола и "комунистическия" трафик са от снимки и от брътвежите на пияния ти нереализирал се баща, на който сега са му виновни комунистите, а утре ще са му виновни "демократите".

    Коментиран от #20

  • 20 В какво се изразяваше

    8 20 Отговор

    До коментар #19 от "БОРКО БЪРБОРКО":

    Баща ми (а значи и мен) го вземаха с такава, на 24ти май. А пък шефа на гаража, дето я държаха си пиеше ракията с него. Иначе е хубаво, че има напористи млади кадри на БКП, които разбират и от бърборене.

    Коментиран от #21

  • 21 БОРКО БЪРБОРКО

    43 2 Отговор

    До коментар #20 от "В какво се изразяваше":

    Бях млад, когато карах такава, но произведена малко по-късно. Беше си моя, а не съм се возил на аванта както баща ти. Изработих си парите за нея като инженер в чужбина, а не съм плюскал привилегии.
    И сега бих имал такава не защото е страхотен авнтомобил, а защото ми напомня за младостта.

    Коментиран от #23

  • 22 един от стадото

    11 12 Отговор

    До коментар #17 от "Джо Байдън":

    пристрастията настрана. Дядо ти няма как да е имал и карал Пакард, няма кой да му го продаде на времето ТУК. Последната американска правителствена кола ползвана при нас е Шевролета шестак редови возила адмирал Орманов. Главнокомандващ ВМФ на Бя, и забележи. Ползвал е всичките си връзки така да се каже със СССР да направи нашия военен флот като хората. Имам основания да знам някой неща от кухнята тогава, макар да не съм пряк свидетел. И още нещо. По късно мой съученик, баща му имаше Форд Капри, капитан на кораб все пак беше, ни повози до някъде си. Дизайн, технологии от кого са крали не знам. Летеше тази кола..
  • 23 В какво се изразяваше

    11 21 Отговор

    До коментар #21 от "БОРКО БЪРБОРКО":

    Нещо не стана ясно какво общо има кой какво е плащал, за да се вози в това чудо на алкохолната мисъл, с опита и знанието за това какво харчи. Това, което казвам е факт. Тва нещо харчеше над 15 на сто с лекота: думите са на човек, който се грижеше за автомобила, включително това да е зареден с гориво, и, за разлика от някои, на него му беше работата да следи колко й е разхода.

    Що се отнася до другите ти приказки: ами, ето, имаш възможност да си я купиш, нова новеничка, възползвай се. Това му е хубаво на свободното общество - че не трябваше да си сред привилегированите, за да имаш достъп.

    Коментиран от #65

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 35 Отговор
    Баща ми караше БМВ1800,когато ти си карал волска каруца бе ганчоо!Г..за ми е седял на предната седалка на БМВ и на 3та на витиня отиваше на 120 !записвайте,че след време книга ще правите за фамилията!Слушай сега!Волгата засече Бмв то при изпреварване.Сега виж какво съм написал,щото съм бил в БМВто,когато ти си бил в драките.Записвай точно и не си измисляй!бМВ-тоно нямаше никакви поражения.Волгата се обърна в канавката и тези пияндурковци излязоха през задното стъкло.БМВ то се прибра на собствен ход,ганчоовць!Когато се прибрахме в София Следобяд лред жилището ни чакаха две ушанки,които говориха с баща ми...Бащо ми бе осъден да плати 50лв без да има вина.Ако не бе реагирал правилно при засичането и опита да бъде избутано БМВто от пътя ,......... от путинист иде,щяхме да не може да си пишеме,нито щях да стана 2кратен шампион на НРБ по шахмат,докато ти щеше да си сьщий............. фуражко!Като пишете книга за фамилията ми-Пиши мо та мо,и..оти!Фуражке,имате някакъв модератор........Да не е руски,а?????Виж какво е БМВ 1800 прилича на БМВ2000 и виж как завършва странично Предницата му...Сега си представи какво става,когато това странично бутне това на снимката....

    Коментиран от #40, #47, #63, #72

  • 27 6303

    14 27 Отговор

    До коментар #3 от "Тези Волги, слагаха в джоба си":

    Бях на 8 години , когато баща ми имаше такава кола . Знам , че харчеха много . Сега съм на 60 години и разбирам , че е било голяма глупост да притежаваш такава измислица.

    Коментиран от #39

  • 28 Госあ

    16 33 Отговор
    Руски боклук не може да има никаква класическа стойност.Това чудо струва колкото платят на вторични .....
  • 29 Гориил

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Автомобилът Волга е златният медал на международното изложение в Брюксел през 1958 г.
  • 30 Красавица

    32 6 Отговор
    Ще си намери мястото в някоя колекция. Не е във възможностите на комплексираните прошляци пишещи тук.
  • 31 Васил

    8 19 Отговор
    Даже и на снимка не искам да я гледам!
  • 32 Исторически парк

    21 8 Отговор
    Волгата е по-скъпа от западналите боклюци 😏
  • 33 Пфу

    9 11 Отговор
    Преди 20 и няколко години върнах за желязо същата на оригиналните гуми и на 30 хиляди километра! Чисто нова, още ме е яд

    Коментиран от #36

  • 34 3567

    16 4 Отговор
    Преди обяд струваше 25000 евро сега 250000
  • 35 Купейкин

    10 7 Отговор
    КУПУВАМ
  • 36 Хайлендър

    14 2 Отговор

    До коментар #33 от "Пфу":

    Трабантите, като събориха стената, ги зарязваха покрай пътя, а виж сега какви цени са им изпраскали!

    Коментиран от #42, #45

  • 37 Рубльо

    10 6 Отговор
    Аз ще я купя само първо трябва да напиша още 496 000 коментара и 2 милиона минуса 🤡
  • 38 Реален

    25 1 Отговор
    Чудя ви се за какво коментирате технологичните и ходовите качества на един колекционерски експонат? Той е предназначен за притежаване и показване, а не за ремонтиране и каране. За каране си има други коли с други качества.
  • 39 Само, че

    18 4 Отговор

    До коментар #27 от "6303":

    баща ти е направил непростима грешка, не че е купил колата, а че те е направил.

    Коментиран от #48

  • 40 Бинго

    17 2 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дълбоко виждащ, но плитко мислещ.
  • 41 Не му обръщай

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Склерозата, склерозата":

    внимание на този "дълбоко виждащ", той акъла му е плитък.
  • 42 Симсон S 50

    18 1 Отговор

    До коментар #36 от "Хайлендър":

    Остави ,,Трабантите" ами влез в нашите търгашки сайтове....За една 50-кубикова ,,Симсонка" на 40 години искат толкова пари,колкото за прилична кола на 10-15 години...
    Откачени хора....

    Коментиран от #44

  • 43 Бай Митко

    17 6 Отговор
    Красавица!
    Чудесен експонат за нечия автомобилна колекция!
  • 44 Бай Митко

    10 1 Отговор

    До коментар #42 от "Симсон S 50":

    Така е, но за всеки влак си има пътници!
  • 45 Бай Митко

    23 3 Отговор

    До коментар #36 от "Хайлендър":

    Виж Монито Пасито на човек не мяза, но с "Трабант"-а си стана външен министър и даже си купи НПО и е почетен председател. На тоз се наведи на онзи се приведи и сега не иска и да знае българската нация.
  • 46 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 17 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕТЕ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТАРАЛЯСНИК НА ........ РУСОФИЛА ТОВАРИШ МАЛИНОВ ...... НАЙ МНОГО ДА Я ПРОДАДЕ НА ......., ЦИГАНИТЕ ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО ........ ФАКТ !
  • 47 Плевнелиев

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И ти и бащата ти сте виждали Волга и ВMW на снимка.
  • 48 Цоко Смоко

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Само, че":

    По добре да го беше ист ръскал на тиквите а
  • 49 Балканчето

    7 9 Отговор
    Някой умрел за нея русофил ще се бие в гърдите и ще хвали рашия цял живот в България на пук на всички

    Коментиран от #69

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    7 9 Отговор
    За тая щайга не давам и 2 лева.

    Коментиран от #60

  • 52 Един

    7 10 Отговор
    Един приятел имаше такава щайга и когато запалваше, имаше искри в купето. Абе с две думи...руски боклук!
  • 53 Тираджия

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Абе ти кокво приказваш ижето ми гореше 8-10л а тоя дарак 20-сетака !
  • 54 Зайко Байко многознайко

    2 14 Отговор
    Стари кошници под път и над път ще кажете, за вас можи би, но за нас са съкровища! От 58 коли които съм имал през живота си 25 са от марката Мерцедес. Най- много са били W123 (12 броя 240D и 300D,4 и 5 цилиндрови дизели), след това W124 (6 броя, E320, E420, 2xE230,2xE300D, ),W140 (3 броя, 500SEL, S420 и S300D) 2 те Ес класи ги имам все още, W126, 2 броя (едната с присаден двигател от 500SEL, M113, иди на тубата и напиши "Pura smoking power" и ще видиш, тъкмо пробвахме новия двигател, W163, ML500 (два броя с М119 двигател осмаци 5л., една R класа и станаха 26 броя май!🥸🤣🤣😅
  • 55 Име

    2 12 Отговор
    Айде тва кола както и да е ама навремето Бга Балкан имаше едни ту-154 е тва какво недодялано друсащо и скърцащо беше
  • 56 СкУкаУЕЦ

    8 2 Отговор
    Абе другари, вие хххли ли сте таралеж? Хубава или не, колата е уникална, т.е. колекционерска рядкост. А при това безумно отричане но всичко що е руско напоследък, цената и няма как да не се вдига.
  • 57 Леля Гошо

    4 4 Отговор
    На един приятел баща му имаше такава Волга частна, но го возеха с държавна и рядко я караше. Приятелят ми взе книжка и започнахме да я ползваме като квартира за срещи с гаджета. Седалките бяха перфектни за целта. Баща му разбра какво става, видя на какво е заприличала отвътре и каза че в тая кола може да се влезе само със шинел и противогаз

    Коментиран от #58

  • 58 Смех 😆🤡🤣

    3 9 Отговор

    До коментар #57 от "Леля Гошо":

    Толкова дълго сте я имали а не си забелязал най важното че колата е пълен биклюк

    Коментиран от #70

  • 59 Съдията Дред

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "В какво си изразяваше":

    Чел съм книжката и, указано е , че това е много икономичен автомобил, като разхода на гориво не превишавал 20 литра на 100 км. Не е шега, така бе написано. Единственото хубаво са диваните, преди много години купих от една тотал щета, сега са ми на вилата.
  • 60 Хрис

    6 1 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Кой те пита в кое село си роден! Хората предлагат, но не те карат насила да копувашa, с пък ти се мръщиш. Поговорката гласи: "За всеки влак си има пътници".
  • 61 Имам такава

    3 1 Отговор
    Не ѝ знам годината. Седи в гаража на село. От години не съм отварял гаража. Май сега е момента.
  • 62 БАЦЕ ЕООД

    3 3 Отговор
    искам такава, на ток! 0 - 100, 2,3 секунди .. ще си купя специален рег номер СОРОСОИД дори. Е така, за купона.
  • 63 Луд Камионджия

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Прочете ли какво си написал?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ВънСатаНАТОтЗемятаНи

    3 1 Отговор
    Коя краварска колани е да доживее толкова години?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Защо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Учуден":

    Коя премиум кола изминава повече от 20 000 км. Бе невеж . Те на 10000 км най много им правят ремонт на двигателя . Но ти само голф ти е в главата .

    Коментиран от #71

  • 69 Защо

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Балканчето":

    То е същото , като да се въргаляш в краварска тор .
  • 70 Леля Гошо

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "Смех 😆🤡🤣":

    Който е еб... на задната седалка на Волга няма как да се съгласи с теб.
  • 71 Учуден

    3 4 Отговор

    До коментар #68 от "Защо":

    Виждал съм 5 годишно BMW 7 на близо 700х.км но щом за теб премиум означава Волга,паси си спокойно...
  • 72 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Еси смешника друсан..
  • 73 Това вероятно

    2 2 Отговор
    е цената на завода произвеждал тези чудесии.
  • 74 Тъп

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Аааа, какво имаш в предвид с думичката "демараж" , че нещо изгубих смисъла на словоизлиянието ти. Можеше да напишеш набиране на скорост (демараж) , ама смислово не се връзва с изреченята ти.