Last news in Fakti

21 Март, 2023 12:44 1 830 3

Peugeot e-5008 се появи за първи път на пътя

  • peugeot-
  • 5008-
  • e-5008-
  • 3008-
  • 2008

Фотошпиони уловиха новия модел на ток

Peugeot e-5008 се появи за първи път на пътя - 1

По-рано тази година от Peugeot потвърдиха, че най-големият кросоувър в гамата им ще премине на ток. Това ще се случи най-рано през 2024 година, но от френската компания вече са готови с първите прототипи на колата. Един от тях бе уловен от фотографи на AutoExpress, които публикуваха няколко снимки на покрит с камуфлаж модел по време на снежни тестове.

Новото e-5008 ще се различава драстично от настоящия модел и ще бъде базирано на платформата STLA Medium. Тя е способна да достави пробег от над 700 километра, благодарение на батерия с капацитет между 87кВтч и 104кВтч. Вероятно при конкретният модел той няма да достигне максимума си, но въпреки това очакваме сериозни цифри по отношение на изминатото разстояние с едно зареждане.

Все още е рано да се говори за дизайна на кросоувъра, но по това което виждаме от снимките, можем да различим единствено тънки светлини в предната част и малък отвор в средата на бронята. Вероятно дръжките на вратите ще се прибират в панела на вратата за по-добра аеродинамика, а цялостната разработка на дизайна ще бъде ориентирана именно на там.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    1 4 Отговор
    Става ми смешно като гледам тези увити коли. Ще почне производство след 1-2 години, ще ги поръчаш тогава и ще чакаш 1-2 години. След 3-4 години ще са сменени моди, тенденции и цени. А насищането с електроника и части изглежда няма да се състои скоро.
  • 2 Москвича

    2 4 Отговор
    С 1.2 литров 3 цилиндров мотор хахаххааа

    Москвич 3 - 1.5 4 цилиндъра 180кс
  • 3 не ми отговаряй губиш ми времето с тъпиз

    3 0 Отговор
    Екстра е сумарната мощност 200-300 коня а харчи като кола с 80 коня.