Last news in Fakti

22 Март, 2023 17:15 3 168 2

Volkswagen се отказва от един от най-популярните си модели

  • vw-
  • volkswagen-
  • transporter-
  • t6-
  • t6.1-
  • id.buzz

Transporter ще напусне поточната линия на 30 юни 2024 година

Volkswagen се отказва от един от най-популярните си модели - 1

Volkswagen ще се откаже от производството на легендарния Transporter. Това ще се случи през 2024 година, сочи италианското издание motorisumotori. Точно на 30 юни 2024 година последният Volkswagen Transporter, продаван официално като Volkswagen T6.1 ще слезе от поточната линия на завода в Хановер, за да освободи място на електрическите модели, които компанията планира да произведе.

Освен тази причина, мнозина смятат, че Volkswagen има и друга цел, а именно да насочи клиентите си към ID.Buzz, чийто доставки започнаха скоро. Морален наследник на легендарния T1, ID.Buzz ще има за цел да привлече клиентите на Transporter като ги спечели с електрическо задвижване, нови технологии и екстравагантна визия. Дали това ще се случи, обаче, предстои да разберем.

Освен товарната версия на T6.1, Volkswagen ще се откаже и от Caravelle и California вариациите на модела. Все пак на пазара ще останат алтернативни Volkswagen-и освен ID.Buzz, като например Multivan T7 или пък Crafter, който също се предлага с изцяло електрическо задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лкио

    17 1 Отговор
    Тия съвсем изплискаха
  • 2 Ще научите

    17 1 Отговор
    старата българска поговорка "Изпусни питомното гони дивото"!!!! п.п. Сложете и педали на електричките пр...еебалите се да въртят, да се приберат, докато си купят дизелови генератори........