Last news in Fakti

25 Март, 2023 13:00 1 558 2

Ford очаква да загуби около 2.7 милиарда евро от електромобили през 2023 година

  • ford-
  • mach-e-
  • mustang mach-e-
  • електромобили

Това се равнява на стойностите от 2021 и 2022 година

Ford очаква да загуби около 2.7 милиарда евро от електромобили през 2023 година - 1

Ford очаква да загуби около 2.7 милиарда евро или около 3 милиарда долара от продажбата на електромобили до края на 2023 година. Това разкриха от компанията като заявиха, че стойностите са почти идентични със загубите от последните две години. През 2021 година компанията е изгубила около 900 милиона долара, докато през 2022 година тази цифра се е покачила до 2.1 милиарда долара.

Въпреки това компанията заяви, че все още очаква електромобилите скоро да започнат да печелят пари, като от 40% оперативна загуба през миналата година, когато са продадени около 96 000 електромобила, носещи приходи от 5,3 млрд. долара, до края на 2026 г. ще има около 8% марж на печалбата. Очаква се увеличеното производство на електромобили да доведе до достигане на 2 милиона годишно производство до края на същата година.

Дори ако Ford постигне целите си за маржа на печалбата за бизнеса с електромобили, той все още ще бъде далеч по-малко печеливш от това, което се отчита при лидера в производството на електромобили Tesla. Тя отчете 22% марж на печалбата през четвъртото тримесечие, отново без да се включват разходите за лихви и данъци, както и амортизацията. Макар че това не е точно сравнение с маржовете на печалба, отчетени от Ford и други дългогодишни производители на автомобили, то е показател, че Tesla има голяма преднина в реализирането на печалба от продажбата на електромобили, докато досегашните производители на автомобили се борят да реализират печалба от електромобили

Все пак от компанията няма да работят на загуба и очакват да постигнат поставената цел от печалба между 9 и 11 милиарда долара до края на годината. Достигането на тези стойности ще се дължи главно на конвенционалните автомобили, които трябва да компенсират загубите на електромобилите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми не правете

    12 1 Отговор
    кво плачете, ще се оправим и без форд.
  • 2 Ония с Фордо

    14 1 Отговор
    Няма страшно от 2035 г. ще почнат да печелят - така каза Урсула.