Last news in Fakti

27 Септември, 2013 12:44 6 269 12

Hyundai Sonata расте и възмъжава

  • hyundai-
  • sonata
Hyundai Sonata расте и възмъжава - 1

Само допреди десетилетие корейските марки предизвикваха снизходително пренебрежение в мъжките разговори за автомобили. Днес никой не си позволява да приема Hyundai и Kia на шега. Двете компании, обединени в общ концерн, развиват шеметно гамите си и вече посягат към парчетата от пая на големите играчи в бранша.

Когато се появява през 1985 г., най-големият и престижен Huyndai е просто облечена в костюм от Джуджаро Ford Cortina с двигатели от Mitsubishi. Шест поколения по-късно Sonata е един от най-продаваните модели в долния сегмент на средния клас. Продава се добре не само на основния си целеви пазар в Сервена Америка, а и в останалата част на света.

Седмата генерация на Sonata има още по-големи амбиции. Корейският седан ще става все по-голям, по-луксозен и по-солиден като външност. Дизайнът му ще бъде подчинен на философията Fluidic Precision (буквално "течна точност"), която следват всички нови модели на марката.

Според публикация в сайта Carscoops новата Sonata ще представлява смесица между европейския i40 и предстоящия Genesis. Основен акцент в предницата ще бъдат хромираната радиаторна решетка, LED-светлините и големият капак на двигателя.

Освен че ще бъде по-просторен, салонът ще се отличава и с по-високо качество на изработката и използваните материали. Информационно-развлекателната система ще бъде разположена по-високо, за да се улесни достъпът и видимостта към нея.

Според слуховете Hyundai смята да се откаже от шестцилиндровата версия на Sonata. Големият двигател ще стане запазена територия за по-скъпите модели със задно задвижване.

Базов ще бъде 1.6-литровият турбодвигател от купето Veloster, а за любителите на повечето конски сили ще се предлага 2.0-литров четирицилиндров мотор - също с принудително пълнене.

Все още не се знае дали Sonata ще остане само с предно задвижване. Корейците обмислят версия със двойно предаване за пазарите с по-суров климат. Дебютът на седмото поколение трябва да се състои на някой от автосалоните през втората половина на 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    2 10 Отговор
    az karam mercedes i tia evtini taligi na hyundai negi broia za avtomobili.a otnostno koroziata ti si nai naiasno shtom karate koreiski koptor.

    Коментиран от #3, #11

  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 9 Отговор
    hyundai koiato karate e koreiska niskoterifna.
  • 3 Благовест Стефанов

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ВИП АМГ":

    Караш мотора с двата коша.

    Коментиран от #4

  • 4 БУМЕР КАМОР

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Благовест Стефанов":

  • 5 Ivailo Chankov

    9 2 Отговор
    ВИП КАМОР, нуждаеш се от спешна лекарска помощ, явно имаш раздвоение на личността, щом се имаш за двама човека, а относно статията, корейците напредват с доста високи темпове и Хюндай и Киа, вече правят красиви и качествени автомобили .
  • 6 Shmeker

    13 0 Отговор
    Точно Кия и Хюндай от последните поколения са правени от немци. Правени в смисъл проектирани, дизайнствани и в крайна сметка направени да се харесат на европейците но са и по-скъпи от колкото бяха
  • 7 ВИП АМГ

    0 5 Отговор
    e normalno e iaponcite da biagat ot hyundai .te ot hyundai do kakvoto se dokosnat se sriva.

    Коментиран от #9

  • 8 БУМЕР КАМОР

    0 6 Отговор
    dano vidim tozi hyundai i za da my podigravameee
  • 9 БУМЕР КАМОР

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "ВИП АМГ":

    prav si zashto da im se davat pari na koreiskite prizraci.
  • 10 Пича-от КраштестАгенцията

    2 1 Отговор
    Хубава кола бих си взел такава и азисе не можеш да се подиграваш на кола която не можеш да си позволиш а ти само си сънувал, че имаш мерцедес така, че карай си таратайката и ти пожелавам един ден да можеш да си позволиш някоя издухана цедка
  • 11 Пича-от КраштестАгенцията

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВИП АМГ":

    Ти сигурно караш строшения кадет на баща си
  • 12 Симеон Тасев

    1 0 Отговор