Last news in Fakti

5 Май, 2023 16:46 3 023 3

BMW XM се оказа с над 100к.с. по-мощно от рекламираното (ВИДЕО)

  • bmw-
  • xm-
  • дино-
  • тест

Колата показа резултат от 615 конски сили на колелата

BMW XM се оказа с над 100к.с. по-мощно от рекламираното (ВИДЕО) - 1

Доставките на BMW XM започнаха съвсем скоро и ето, че в интернет пространството вече се появи първото видео със суперкросоувъра по време на дино тест. Кадрите са дело на IND Distribution, които често тестват нови BMW-та, показвайки ни много по-високи резултати от рекламираното. Този път също не е изключение и XM показа с над 100к.с. повече от обявеното от BMW.

При теста на диното, кросоувърът показва резултат от близо 615 конски сили и 772 нютон метра. Тези данни са измерени на колелата, което означава, че с пресметната загуба от около 20%, то колата генерира около 768 конски сили и 965 нютон метра. За сравнение, официалните данни на BMW гласят, че хибридният кросоувър генерира 644 конски сили и 800 нютон метра.

От екипа, който измерва колата признават, че е малко по-трудно да разберат как точно работи хибридната система при XM в режим на тестване на дино. При тестовете се вижда, че електромоторът се включва по-рано от очакваното, което означава, че този режим може и да различава колата от този при нормално шофиране на пътя. Каквото и да показват цифрите на диното, то не може да се отрече, че BMW XM е изключително бърз автомобил с показатели подобни на тези на суперавтомобилите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геша

    5 3 Отговор
    Супер си е бавареца!
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Не ги знам какво тестват, но има 2 разновидности на този модел. Едната е 653 кс, а другата е 748 кс.

    Коментиран от #3

  • 3 Дъртия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не, бмв-тата по принцип дават повече коне от колкото ги пишат. Две бмв-та сме качвали, едното от които дърто на 5 год и двете даваха конете малко по-високи от заводското. Инженерите им ги смятат по някаква тяхна формула