Last news in Fakti

22 Май, 2023 09:19 4 939 8

Фен на Alfa Romeo направи единствената в света Brera с четири врати

  • alfa romeo-
  • brera-
  • 159

За основа на проекта е използвана 159

Фен на Alfa Romeo направи единствената в света Brera с четири врати - 1

Често ви показваме различни виртуални проекти, които комбинират два напълно различни автомобили или пък представят модификации на коли, които едва ли някой някога би имал смелостта да направи. Този път, обаче, ще ви разкажем за реален проект на базата на Alfa Romeo 159, който е направен от фен на марката от Южна Африка, който споделя прогреса си в своя Instagram акаунт.

Колата, която виждате на снимките е единствена по рода си и ни представя как изглежда красивата Brera на Alfa Romeo, но с четири врати (или 5 ако броите и багажника). Както вече споменахме, за основа е използван седанът на марката със същите корени, а за донор е използвана задницата на Brera.

Както и при нашите проекти, всичко е започнало с виртуален проект и внимателно изследване на линиите на колата. След това започнала и същинската част на проекта, където собственикът успял да намери Alfa Romeo 159 в най-мощната версия с 3.2-клитров шестак, 260 конски сили и 4х4, както и ударена отпред Brera, която послужила за донор на задницата.

Крайният резултат както може да видите е впечатляващ, а собственикът на колата казва, че му остават само още няколко довършителни елемента, за да е изцяло завършена колата. Най-трудно за намиране се оказва задното стъкло, което е и най-голямото липсващо парче от пъзела.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СЗО

    17 1 Отговор
    Ние такива аудита и беемвета колко сме сглобили- от две правим едно.
  • 3 Пак е сглобка

    7 5 Отговор
    Засилих се да видя как е станало да изпълнят колонките между вратите, което на практика е невъзможно и о, ма то си е сглобка от две коли !
    Преди десетина години около Мотопистата спираше един Трабант с "четири" врати. Само от метър два до него вече можеше да видиш, че задните "врати" са имитация и е една оптична измама. Иначе си беше перфектно с "четири" врати ! :))
  • 4 Знайко

    2 2 Отговор
    Не мога да разбера какъв е смисъла от бегачка да създадеш семеен седан?
    Хората го направили да върви, ти му слагаш още две врати и 200+ килограма за да стане като серийните опели! Някой да се гръмне незабавно!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нарухито

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    Точно Брера никога не е замисляна като бегачка - тежка, с кекаво шаси и тромави двигатели.
    То Брера си е идентична със 159, като единствената съществена разлика между двете е в задницата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.