Last news in Fakti

22 Май, 2023 13:57 1 447 2

Lotus пуска луксозен седан на ток, а малко след това и комби

  • lotus-
  • suv-
  • комби-
  • седан

Какво се случва с марката, която произвеждаше леки спортни коли?

Lotus пуска луксозен седан на ток, а малко след това и комби - 1

Само до преди около 2 години Lotus имаше три модела в своята гама, които следваха философията на марката, а именно, че за да бъде бърза, една кола трябва да е лека и с перфектно разпределение на тежестта. Е сега изглежда компанията е далеч от това мото и след като вече видяхме два електрически модела, единият от които SUV, сега компанията под шапката на Geely ще покаже още два нови модела.

Разбира се, те също ще разчитат на електричество за задвижване, като ще дебютират през следващите две години. Единият електромобил ще бъде луксозен седан, който вероятно ще видим още тази година, а другият ще бъде позициониран като по-практично комби, което вероятно ще дебютира до края на 2025 година.

В интервю пред Autocar, един от шефовете на марката, каза, че компанията анализира пазара и предпочитанията на клиентите си и именно от това се води за техния вкус. Много определят новата философия на марката, като подобна на тази при Porsche, които от производител само на спортни автомобили, през годините се разпростряха в няколко нови сегмента.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БатП

    4 1 Отговор
    Предпочитам Лотус да последват примера на Порше и така да продължат да правят коли като Емира, отколкото просто да спрат да съществуват. В крайна сметка Панамерата и Кайена може да не са истински поршета, но заради тях и до ден днешен 911 продължава да е символ в автомобилния свят.
  • 2 Гражданина

    0 5 Отговор
    тоя грозотил като го гледам не разбрах седана ли е или комбито