8 Октомври, 2013 09:55 14 949 25

Cadillac Escalade става още по-голям

  • cadillac-
  • escalade-
  • general motors

Луксозното поделение на General Motors представи официално четвъртото поколение на всъдехода Escalade. Производството на модела започва през пролетта на 2014-а в завода на корпорацията в гр. Арлингтън, щата Тексас.



Новата генерация на Escalade е още по-грамадна от предшественика си. Дължината е 5 180 мм (+3.6 см), широчината - 2 044 мм (+3.7 см), а височината - 1 889 мм (+2 мм). Междуосието от 2 946 мм остава непроменено, но моделът ще се предлага във версия с дълга база. Разстоянието от предния до задния мост на модификацията ESV ще бъде 3 302 мм, а габаритната дължина - 5.7 метра.



Четвъртото поколение на Escalade получава изцяло светодиодни фарове и стопове. Освен това върховата версия на всъдехода ще има LED-подсветка на дръжките на вратите.



Сред нововъведенията изпъкват активните ламели на радиаторната решетка, които се затварят при движение с висока скорост. Предният капак и петата врата са изработени от алуминий. В резултат на това и други мерки за намаляване на масата новият Escalade със задно предаване тежи 2 541 кг, почти 680 кг по-малко от предишното поколение.



Въпреки някои злонамерени слухове всъдеходът на Cadillac ще продължи да се оборудва с осемцилиндров двигател. 6.2-литровият исполин развива 420 к.с. и 623 Нм и може да изключва половината от цилиндрите си при ниски натоварвания. От компанията засега предпочитат да мълчат по въпроса с динамичните характеристики и разхода на гориво. Ясно е само, че моторът работи в комплект с шестстепенен автоматик.



Както и досега Escalade ще се предлага със задно или двойно предаване. Всъдеходът ще се оборудва с адаптивно окачване Magnetic Ride Control и 20-цолови джанти (22-цолови срещу допълнително заплащане).



Списъкът с опциите включва функция за автоматично спиране при движение напред и назад с ниска скорост, система за предупреждение за предстоящ сблъсък, адаптивен круиз контрол и датчик за предупреждение при напускане на лентата.

За първи път в стандартното оборудване на Escalade влиза мултимедиен комплекс CUE с осеминчов сензорен дисплей. Системата позволява включване на външни устройства като смартфон или таблет. Друг екран замества приборния панел. 12.3-инчовият дисплей показва както измервателните уреди, така и данни от мултимедията. Най-важната информация се прожектира на предното стъкло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    2 8 Отговор
    tozi model na kadilak e mnogo dobar.karal sam na moi priatel i ostanah ocharova.razbirase malko tesen no mnogo dobar.vijdam che sega shte go sravniavat s Audi.sravnenieto e smeshno,dori Lexusa e v pati po nadejden i po pipnat.s motora V12 e totalno unikalen avtomobil.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 ВИП АМГ

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    nai dobroto za cheren pat i debel sniag.polzvam takava za lov i niamam problem.razbirase lux i komfort lipsvat no za tezi pari tolkova.ne mislia che ima jip s po evtina podrajka.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Симеон Тасев

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    евтина подръжка и какво имаш предвид под това конкретизирай се

    Коментиран от #24

  • 4 Симеон Тасев

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    може би ти и камора сте един и също човек
  • 5 на Симеон Тасев майка му

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    а така, Симеончо скарай им се, мама ползвал за лов.... спри наркотиците АЛООО, АДМИНИТЕ ИЗТРИЙТЕ МУ АКАУНТИТЕ НА ТОЯ, НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА МУ ЧЕТЕМ ТЪПОТИИТЕ!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Красимир Манолов

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    Как може да си го карал, виж какво пише в статията: Производството на модела започва през пролетта на 2014-а в завода на корпорацията в гр. Арлингтън, щата Тексас.
    Ей, ти тъп ли си какъв си? Пиши поне от един профил, как може пак да пишеш от двата и да се правиш на различен човек. Колко хора трябва да ви помолят, за да махнете този. Как може да пишеш, че си карал на приятел, а после от друг профил, че имаш такъв. Какъв лов бе, ти ако имаш такава ще можеш да си напишеш името без правописни грешки. Тъп ли си? Направо ми се иска да те намеря и жив да те од....ра. СПРИ ДА ПИШЕШ, АКО ЩЕ ГО ПРАВИШ, ПОНЕ ПИШИ РАЗУМНИ НЕЩА. Защо не си ми пред очите, че да видиш какво си карал и какво имаш.
  • 8 БМВ БЪЛГАРИЯ

    6 1 Отговор
    Той не е над 15 години какво е карал.
    Забележете че през седмицата от 12.30-13.00 до към 19 е на училище и към 19 и 45 идва и почва да копира фрази от word и да си отговаря сам
  • 9 БМВ БЪЛГАРИЯ

    5 1 Отговор
    Сигурно е много яко да караш такъв голям "камион"
    5 метра и 700 пфф и не било широко вътре
    Обаче това 6.2 литра двигател ше харчи яко май

    Коментиран от #11

  • 10 Николай Стоянов

    4 2 Отговор
    Не знам дали БУМЕР КАМОР и ВИП АМГ е един и същ човек но интелектуалното им ниво е сходно. А аз само им се забавлявам на неадекватните коментари.
  • 11 БМВБЪЛГАРИЯ баща му

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    Като нямаш пари за гориво ще караш колело или фиатче. Или май няма какво да пишем и спамим по форумите а

    Коментиран от #13

  • 12 sujuka

    3 2 Отговор
    И все същото дърво
  • 13 БМВ БЪЛГАРИЯ

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "БМВБЪЛГАРИЯ баща му":

    Пф някой тука в тоя форум се мисли за много умен със всички акаунти но си голяям ид..т чесно
  • 14 БМВ БЪЛГАРИЯ

    4 2 Отговор
    Да в момента камор е на училище затова не пише.
    на тасев майка му и "моя баща" са 1 човек но предполагам че това е самия тасев тъй като той не се кара с този дето е измислил майките и бащите

    Предлагам модераторите и админите да проверят по IP и да видят колко акаунта пишат от 1 компютър

    Коментиран от #16

  • 15 БМВ БЪЛГАРИЯ

    4 2 Отговор
    И да го сложат тук

    Коментиран от #17

  • 16 шруум гъбков

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    няма много смисъл да се занимаваш, радвай се , че поне не ти ползва името на фирмата за ник....
  • 17 на Симеон Тасев майка му

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    момче, не съм Тасев, защото той е неграмотен и не може да пише... аз съм майка му и ме е срам от него, баща ти пак не съм аз, а е някой друг, който явно не ти се кефи на тебе... мен лично не ме интересуваш, само вип камора и Тасевия не ме кефят и нямат място тук с техните безсмислици

    Коментиран от #18, #19

  • 18 БМВБЪЛГАРИЯ баща му

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "на Симеон Тасев майка му":

    Майко твоя син е по-добър от моя. Като се прибере от интернет кафето, ще си поговорим с него като баща със син
  • 19 БМВБЪЛГАРИЯ баща му

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "на Симеон Тасев майка му":

    Този джип е много як, но сина иска BMW E36 316. Той друга кола не признава.

    Коментиран от #20

  • 20 на Симеон Тасев майка му

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "БМВБЪЛГАРИЯ баща му":

    да наште синове си мислят, че като имаш BMW за 2 - 3 бона си най-големия.... повече от половината катастрофи у нас са с BMW-та, заради такива като тях, дето си мислят, че могат да карат със задно и да се правят на гъзари... много коне и малко акъл не е добра комбинация...

    Коментиран от #21

  • 21 БМВБЪЛГАРИЯ баща му

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "на Симеон Тасев майка му":

    Така е майко, първо трябва да ги възпитаме да бъдат отговорни и разумни хора и тогава да им купим мечтаните БМВ-та на старо. Дотогава дори и колело трябва да карат в наше присъствие.
  • 22 D0kT0pA

    4 2 Отговор
    Няма ли да има поне една тема без простотии, спам, майки, бащи и неграмотни келеши които да пишат глупости??? Дано това се промени малко, че вече не се трае...
    Що се отнася до Кадито... Преди беше адското дърво и ме кефеше супер много, а новият модел е още по-добър. Отново ме съмнява, че ще е по-европеизиран откъм окачване и прочие, но определено се ще се радвам да се оборудвам със сув/пикап-а :)
  • 23 ВИП АМГ

    1 2 Отговор
    unikalen
  • 24 валко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Симеон Тасев":

    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21364201886483532&f1=details&slink=4fir52 едва ли ще можеш да го платиш на старо.И престани най-накрая да говориш само глупости.
  • 25 Виктор Христов

    0 0 Отговор
    най-доброто