Last news in Fakti

6 Юни, 2023 10:00 3 278 1

Новото лице на най-малката Kia

  • kia-
  • picanto

Обновеното Picanto е с дизайн на EV9 и ще дебютира преди края на годината

Новото лице на най-малката Kia - 1

Снимки на обновената Kia Picanto изтекоха в мрежата. От тях се вижда, че следващият рестайлинг ще донесе ново лице на модела в стила на електрическия кросоувър EV9, както и електрифицирана гама от задвижващи агрегати. Picanto ще бъде оборудван и с разширен списък от системи за активна безопасност, от наблюдение на мъртвата зона до поддържане на лентата.

Съдейки от снимките, изтекли в мрежата, корейците искат да приведат външния вид на модела в съответствие със стила на по-големите и по-нови автомобили Kia. Така например в дизайна на предната част на каросерията на градския автомобил има ясни препратки към EV9 и нов прочит на брандираното „тигрово лице“.

Тук виждаме и вертикални фарове (които за първи път са изцяло LED), и хромирана лайстна между тях, както и имитация на въздухозаборници в бронята. По подобен начин ще бъде оформена и задната част на обновеното Picanto. Но в гамата от двигатели се очаква да се появят „меки“ хибриди.

Новото лице на най-малката Kia

Към днешна дата хечбекът се предлага или с 1.0 DPi "аспириран" (67 к.с., 96 Нм) мотор или с 1.0 T-GDi турбо двигател (100 к.с., 172 Нм). Има и две скоростни кутии - петстепенна механична и AMT „робот“, който замени стария четирилентов автомат след рестайлинга през 2020 година.

Също така си струва да изчакате разширяването на списъка с помощна електроника. Корейският автомобилен блог предполага, че Picanto ще разполага с монитор за мъртвата зона, контрол на трафика при движение на заден ход, асистент за поддържане на лентата и предупреждение за водача.

Все още не е известно кога Kia ще представи актуализиран хечбек. Но най-вероятно това ще се случи преди края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Детска играчка

    2 0 Отговор
    Джобна джипка.