Last news in Fakti

20 Юни, 2023 09:24 3 015 5

Mercedes представи по-голямата и по-стилна E-Klasse комби

  • mercedes-
  • e-klasse-
  • estate-
  • комби

Колата се възползва от всички технологии на седана

Mercedes представи по-голямата и по-стилна E-Klasse комби - 1

Малко над два месеца след дебюта на новата E-Klasse седан, германците решиха, че е време да покажат и по-практичната версия на модела, която дебютира тази сутрин. Най-голямото комби на Mercedes получава кодовото име S214 и увеличава размерите си спрямо предишното поколение. Междуосието е увеличено с 22мм до 2961мм, докато ширината е нараснала с 28мм до 1880мм.

Външните размери не са променени толкова и дължината е едва с 4мм повече, достигайки 4949мм, а височината е променена с 1мм до 1469мм. Въпреки това, новата E-Klasse Estate може да бъде позната изключително лесно на външен вид, просто защото няма нищо общо със своя предшественик. Подобно на седана, германците ни представят изцяло нова предница с нови светлини и нови решетки, които вече познаваме от стандартната E-Klasse.

Разликата е в задницата, където откриваме новите светлини на Mercedes с графики, имитиращи емблемата на марката. Тук те отново са свързани, а под тях е разположен и номерът. Багажникът е с обем от 615 литра, но при сваляне на седалките тези числа се увеличават до 1830 литра. Плъг-ин хибридната версия намалява обема до 460 литра, а опцията за трети ред седалки, които да са насочени към пътя, вече липсва.

Стандартно колата пристига с въздушно окачване отзад, електрически багажник и коефициент на съпротивление от 0.26. Налични са още опции като селфи камера, три екрана и други. По отношение на задвижването също не откриваме нищо ново, което означава, че E-Klasse се предлага с бензинови и дизелови двигатели съответно в изпълнение E200 и E200d с мощност от 204 конски сили и 197 конски сили. Те са налични, както със задно предаване, така и с 4MATIC. И при двата варианта е наличен стартер генератор с до 23 конски сили.

Налични са и плъг-ин хибридни версии с 2.0-литров бензинов двигател и електромотор, който при изпълнението E300e разполага с 313 конски сили и E400e, който разполага съответно с 381 конски сили. На по-късен етап ще видим още дизелов плъг-ин хибрид, както и AMG версии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къмару

    1 14 Отговор
    Какво стилно има в тая катафалка само немците могат да направят тия комбита безсмислен клас автомобили
  • 2 Стар рибар с капа

    3 9 Отговор
    Отпред прилича на джуките на шаран...с мустаци. То всяка кола мяза на риба, ама има и грозни риби все пак...даже чак противни.
  • 3 Стар рибар с капа

    4 6 Отговор
    ...и да ми цъкате минуси...ми не дреме на ченгела, щот Тя истината боли!
  • 4 Гост

    8 0 Отговор
    След 15 години ще бъде най-желаният и търсен “уникат” в Горубляне и Дупница, а сега е обект за плюене от хора с изгнили W210 и W203.
  • 5 костя капейкин:

    3 5 Отговор
    Има само две.марки коли: Лада и всички останали !