Last news in Fakti

20 Юни, 2023 14:12 3 155 3

Започнаха доставките на най-голямата Kia

  • kia-
  • ev9-
  • доставки-
  • европа-
  • корея

Първите бройки от EV9 са при собствениците си в Корея

Започнаха доставките на най-голямата Kia - 1

Kia обяви, че доставките на EV9 официално започват, като това се случи първо в родната Корея, където вчера първите късметлии получиха ключовете за най-големия кросоувър на марката. Електрическият SUV ще се предлага и в Европа, където се очаква да пристигне по-късно тази година, вероятно в началото на есента.

Започнаха доставките на най-голямата Kia

В Корея EV9 се предлага в две нива на оборудване към този момент – Air и Earth. Оборудването Air се предлага с функции като асистент за шофиране по магистрала, разпознаване за държането на волана с капацитивни сензори, широк панорамен дисплей и двойно акустично стъкло за първия и втория ред.

Започнаха доставките на най-голямата Kia

Оборудването Earth предлага по-изтънчен салон, в който са добавени функции като комфортни седалки на първия ред, двуцветно амбиентно осветление и 12-инчов интерактивен head-up дисплей. В Корея Kia EV9 предлага две конфигурации на седалките на втория ред: три накланящи се седалки с масаж или две въртящи се седалки на втория ред с възможност за обръщане към третия.

Започнаха доставките на най-голямата Kia

През третото тримесечие Kia ще предлага и модела EV9 GT-Line в Корея. Освен това автомобилният производител потвърди, че разработва наточената Kia EV9 GT, която се очаква да дебютира в началото на 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехаааа

    6 9 Отговор
    Голям сандък са сътворили. Особено отпред е като БТР. Путинобил и половина. Москвич за мафиоти.

    Коментиран от #2

  • 2 🤔🤔🤔🤔

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ехаааа":

    По големи БОК...УЦИ от руЦЦките ТАРАЛЯСНИЦИ НЯМА НА СВЕТА.
  • 3 Знайко

    1 2 Отговор
    Идеята с въртящите седалки от средния ред не е никак лоша! Дизайна направо кърти-не мога да разбера защо всички се надпреварват да правят кривогледи коли и слгат халегените на мястото на фаровете?