Last news in Fakti

21 Юни, 2023 16:22 2 373 3

Тестовете на най-скъпото Bentley приключиха

  • bentley-
  • batur-
  • continental

Компанията е изминала над 30 хил. километра за 58 седмици

Тестовете на най-скъпото Bentley приключиха - 1

Миналия август Bentley показа един от най-специалните модели в своята история с името Batur. Базираното на Continental GT купе ще бъде произведено в 18 екземпляра, всеки един от които с базова цена от около 2 милиона евро. Британците се подготвят за влизането на колата в серийно производство, след като завършиха тестовете на двата произведени прототипа в рамките на 58 седмици.

През този период от Bentley са изминали над 30 хиляди километра по пътища в целия свят. Едната от колите е лилава на цвят с тъмна на цвят решетка, докато другата е синя с по-светлата вариация на предницата. От компанията се хвалят, че Batur разполага с над 800 уникални елемента, които никое друго Bentley не използва, включително и златни инкрустации в интериора.

Batur е последното Bentley, което използва 6,0-литровия W12 двигател с две турбини. Тази версия развива 740 к.с. вместо 710 к.с., а максималният въртящ момент достига 1000 нютон метра. Ревизиите на двигателя включват променен въздухозаборник, модифицирани турбокомпресори и софтуерни промени, трансмисията и електронния контрол на стабилността също се различават от обичайните настройки.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    5 4 Отговор
    Като украинската офанзива ли приключиха?
  • 2 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Социалиста Бенчо Бенчев ще си го купи пръв.
  • 3 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    30000 км за 58 седмици ... Не са си давали много зор...