Last news in Fakti

23 Юни, 2023 20:17 1 481 2

Lamborghini Urus минава на ток

  • lamborghini-
  • revuelto-
  • urus-
  • huracan

Преди това ще видим плъг-ин хибридна версия

Lamborghini Urus минава на ток - 1

Стефан Винкелман потвърди, че Urus с "чист" ДВГ ще бъде спрян от производство през 2024 г. Тогава ще се появи Plug-in хибридна версия, а през 2029-та ще се появи и версия само на ток.

Потвържденията на Стефан Винкелман не са особено изненадващи. Lamborghini знае, че предстоящите разпоредби на Евро 7 ще засегнат най-силно автомобилите с двигатели с вътрешно горене и че plug-in хибридизацията е компромисното решение, докато SSP е готов за производство. SSP е крайната EV платформа на Volkswagen Group за която е потвърдено, че ще бъде пусната на пазара през 2026 г. Съобщава се, че тя е подходяща за приложения с мощност до 1700 конски сили.

Urus EV от 2029 г. обаче няма да бъде първият автомобил с нулеви емисии на италианския автомобилен производител. До 2028 г. моделната линия ще се разгърне под формата на 2+2 grand tourer с висок клиренс. Той ще бъде подобен на Porsche Taycan Cross Turismo.

Lamborghini не бърза да пуска на пазара електромобили поради настоящите ограничения на завода в Сант'Агата Болонезе. Друга причина е, че Lamborghini трябва да се съсредоточи върху Revuelto, суперавтомобила, заместващ Huracan, и гореспоменатата plug-in хибридна версия на SUV модела Urus.

Винкелман заяви пред колегите ни от Autocar, че моделът, заместващ Huracan, ще използва разработка на задвижващия агрегат на Urus PHEV, като по този начин косвено потвърждава наличието на V8 с две турбини в замяна на напускащия атмосферен V10.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РОЛЕКСА

    0 1 Отговор
    Lotus мина на ток и пръсна бара

  • 2 истина ти казвам

    1 0 Отговор
    Щом ше е на ток дали ше си купа премиум марка или китайски кочиняк все тая! Тия сами си слагат въжето!