Last news in Fakti

16 Юли, 2023 12:45 1 815 9

Роуан Аткинсън подкара Toyota Yaris на водород

  • toyota-
  • yaris-
  • gr-
  • мистър бийн-
  • роуан аткинсън

Актьорът е добре познат със своята автомобилна страст

Роуан Аткинсън подкара Toyota Yaris на водород - 1

Роуън Аткинсън се появи в Гудууд тази седмица, за да подкрепи алтернативните горива, като шофира специално подготвен автомобил Toyota GR Yaris H2. Познат на милиони като Мистър Бийн, Аткинсън е заклет автомобилен ентусиаст и твърд привърженик на двигателите с вътрешно горене, както вече сме ви споделяли.

Toyota GR Yaris H2 Concept е специално подготвен за събитието в Гудууд. Според Аткинсън той все още използва стандартния си 1,6-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор, но системата за управление на двигателя е променена така, че автомобилът да работи с водород. Това не е автомобил с горивна клетка. Вместо това той използва водород, който се впръсква директно в двигателя за вътрешно горене.

Аткинсън, който притежава стандартен GR Yaris, намира задвижвания с водород хотхеч за "изключително забавен". Той похвали Toyota и Formula 1 за това, че работят за запазване на двигателя с вътрешно горене чрез използване на чисти, алтернативни горива. Toyota разработва прототип GR H2 Le Mans, който ще се състезава с водородно гориво през 2026 г. Що се отнася до Формула 1, тя ще премине към хибридни задвижващи агрегати, работещи с устойчиви горива, в същия срок.

Аткинсън е ранен привърженик на технологията на електрическите автомобили и има диплома по електротехника и електроника. Въпреки това той става все по-критичен към електрическите автомобили, като стига дотам да напише статия за Guardian, в която заявява, че се чувства "измамен". В статията той насърчава компаниите да проучат алтернативни горива, включително водород, като начин да се насърчи устойчивостта на двигателя с вътрешно горене.

Това не означава, че той все още не харесва идеята за електрически автомобили, а само че електрическите автомобили с техните тежки и скъпи литиево-йонни батерии не са "екологичната панацея", за която се твърди, че са. Собствената колекция от автомобили на Аткинсън включва впечатляващи машини. В допълнение към GR Yaris, през годините той е притежавал McLaren F1, Lancia Delta Integrale HF, Acura NSX и други.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    15 2 Отговор
    Поне един известен човек да стъпи на трибуната и да разобличи измамата с ел. миксерите. Да не кажа всички, но повечето мълчат и не взимат отношение. Разбира се - продължават да карат автомобили с ДВГ , а ако имат ел. миксер го използват за неделна кратка разходка или когато са във фокуса на камерите. Тотално лицемерие.

    Коментиран от #6

  • 2 И ко мА топли

    3 4 Отговор
    Мене тая "новина",баба и дядо на село отдаавна карат на метан-бала слама,кон или магаре,4 колела и юруш,тоя карал на ток...ще измине ли толко километри с едно зареждане колкото магарето с 1 бала слама???😀😀😀

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "И ко мА топли":

    И балата е без пари:) сичко екологично:)
  • 4 Редник

    4 1 Отговор
    Ех, Факти, кога ще почнете да уважавате българския език. Тойота Ярис е. Формула 1 е. Макларъ и т. н. Що за българи са вашите журналисти, не мога да разбера. Като искат да пишат на латиница да ходят в чужбина...

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Редник":

    Не се излагайте с това , че се пишат имена на латиница. Прекалявате възрожденци да се излагате. Няма по-страшно нещо от неумното патриотарство. Превзехте и автофорумите с истерията си.
    А на този човек, като се има предвид образованието му и хобито, може да се вярва на изводите му за батерийните коли. Масово хората нямат критерии, поради все по-сложната техника.
  • 6 светльо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Шефът на Тойота отдавна говори същото, затова Тойота изостава с миксерите...
  • 7 Факт

    1 2 Отговор
    Водорода е неприложим основното производство на водород идва от изгаряне на метан тоест чррз отделяне на цо2 и въглеродният отпечатък е многонпо голям отколкото при ел колите.Освен това при горивните клетки на водородните коли се ползват като катализатори паладиум и платина първия се намира с честота 0.015ппм а вторият 0.0005ппм.В една шитиево йиона батерия имаш манган 1000ппм 200ппм кобалт и литйи 2000ппм.Никога Фуул целс няма да станат масови а от там и хайдроджън виъкълс.
  • 8 Огладня мистър Бийн,

    2 3 Отговор
    Прашасва Астона в гаража, с тия цени на горивата в албиона. А и него горкия вече никой не го гледа, остаряха и се изтъркаха номерата му.
  • 9 Бинг Донг

    0 0 Отговор
    Аз па мисля да си сложа мотор на колата дето да работи с газ Гризу и ше я кръстя ГРИЗЛИ 1000 ГТ. и ше пердашим всички якоуууу....