Last news in Fakti

2 Август, 2023 16:10 1 900 4

Volvo ще продава само „джипове“ във Великобритания

  • volvo-
  • s60-
  • s90-

Компанията ще се откаже от S90, V90, V60 и S60

Volvo ще продава само „джипове“ във Великобритания - 1

Volvo прекрати продажбите на моделите S60/V60 и S90/V90 в Обединеното кралство, с което на практика прекрати продажбите на седани и комбита там. Гамата на автомобилния производител, която се състои само от SUV модели, сега включва XC40, C40, XC60 и XC90, като в бъдеще към тях ще се присъединят електрическите EX30 и флагманът EX90 EV

Залезът на нископроходимите модели на Volvo в Обединеното кралство започна със седана S90, който беше спрян по-рано това лято заедно с комбитата V60 и V90 Cross Country. По това време британското подразделение на Volvo увери всички, че няма непосредствени планове за премахване на стандартните V60 и V90, но автомобилният производител промени мнението си. Що се отнася до седана S60, там производството миналата година бе забавяно, поради проблеми в завода в Южна Каролина в САЩ, а сега вече официално моделът е мъртъв в Обединеното кралство.

Autocar публикува изявление от Volvo, в което се обясняват причините за решението за избор само на SUV пазар в Обединеното кралство: "Продължаваме бързо да трансформираме нашето продуктово предлагане, което означава не само преминаване към пълна електрификация, но и преминаване към нови платформи и технологии във всички наши автомобили. Естествено ще трябва да развиваме и консолидираме нашата гама, тъй като даваме приоритет на изцяло електрическите автомобили и извършваме този технологичен преход. В резултат на това премахнахме допълнителни модели от гамата в Обединеното кралство. Това са моделите S60, V60 и V90. Търсенето на съществуващата ни SUV линия продължава да расте, а интересът към предстоящите ни изцяло електрически модели EX30 и EX90 е силен. В същото време апетитът към нашите модели седан и комби е спаднал до много ниски нива в Обединеното кралство, което доведе до решението ни да премахнем тези модели от продажба в Обединеното кралство."

 

Не е ясно дали и кога моделите седан и комби на Volvo ще се завърнат в книгите за поръчки във Великобритания, но автомобилният производител обеща да ги запази в бъдещата си гама. Високопоставени служители почти потвърдиха разработването на електрическо комби, а вътрешни източници предполагат, че автомобилният производител вече работи по електрически наследници на седаните S60 и S90. До 2030 г. Volvo ще премине само на електрическо задвижване, което означава, че всички негови предстоящи модели ще се предлагат със задвижване с нулеви емисии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    6 1 Отговор
    Волво не могат да продават "джипове" щото Jeep не е тяхна собственост 😉
  • 2 истина ти казвам

    5 0 Отговор
    Това не е джип,това е ел.тенеке!
  • 3 Ти да видиш

    6 0 Отговор
    Еййй не си намериха свестен дизайнер на задниците на тия коли! А задника е много важна част от визията на един автомобил!

    Коментиран от #4

  • 4 Нормално

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ти да видиш":

    Прав си. Отзад са много грозни. За това не искат да ги купуват и ги спират