Last news in Fakti

1 Ноември, 2013 11:02 5 117 4

Audi Q7 ще дебютира в Париж

  • audi-
  • q7-
  • париж 2014

Второто поколение на най-големия всъдеход на Audi ще бъде представено на салона в Париж през октомври следващата година, твърди британското сп. Auto Express. Продажбите на автомобила ще започнат скоро след това.

За новия модел вече са известни доста подробности. Q-седмицата ще олекне чувствително в сравнение с предшественика си. Очаква се диетата, на която немските инженери подлагат всъдехода, да свали поне 350 кг от теглото му.

Ако тази цел бъде постигната, базовата версия ще тежи под 2 тона. Основна роля за вталяването на огромния всъдеход ще изиграе новата модулна платформа MLB, която ще се изработва от стомана, но ще има и доста алуминиеви компоненти.

Както и досега, под предния капак на новото Q7 ще се монтират дизелови двигатели с обем от 3.0 до 4.2 литра. С принудително пълнене ще бъдат и всички бензинови мотори с кубатура от 3.0 и 4.0 литра.

Инженерите в Инголщад планират и хибридна версия Q7 e-tron, която ще атакува пазара на по-късен етап. Всички модификации ще бъдат с двойно предаване и ще се екипират с 8-степенна автоматична трансмисия.

Сред технологичните новости в новата Q-седмица ще бъдат матричните фарове и 4G интернетът. Според Auto Express базовата версия ще струва около 54 000 евро. За цените на предишната версия в България може да се ориентирате тук http://bit.ly/HybFRb.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    3 2 Отговор
    Ауди прави ход в правилна посока. Определено, като се свалят 350 кг., Кю-7 ще намали и разхода на гориво, замърсяването на въздуха и ще стане по-пъргава. С тези промени ще постигнат добър пазарен дял. Интересно ще е да се види.
  • 2 PROFESIONALISTA

    2 1 Отговор
    Дано само олекотяването не дойде от повече пластмаса...
  • 3 Симеон Тасев

    2 0 Отговор
    не е зле става
  • 4 Симеон Тасев

    0 0 Отговор