Last news in Fakti

8 Септември, 2023 12:08 3 851 7

Ето колко струва най-мощният Cayenne правен някога (БГ ЦЕНИ)

  • cayenne-
  • porsche-
  • gt-
  • цена

Базовият модел започва от 353 810 лева

Ето колко струва най-мощният Cayenne правен някога (БГ ЦЕНИ) - 1

Само преди седмица Porsche представи най-мощният Cayenne правен някога в лицето на модификацията Caynne Turbo E-Hybrid със същото име за Coupe алитерацията. Под капака работи 4.0-литров осмак с 591 конски сили, заедно с електромотор с мощност от 174 конски сили. Системната мощност на кросоувъра е 739 конски сили и максимален въртящ момент от 950 нютон метра. Това е с около 60 конски сили и 50 нютон метра повече от предходния модел, но пък и с 10 конски сили по-малко и 50 нютон метра по-малко от BMW XM Label Red. Въпреки това, Porsche-то е по-бързо до 100км/ч като ускорява до 100км/ч за 3.7 секунди и достига максимална скорост от 295км/ч.

Освен тези стойности, Cayenne хибрид може а се похвали и с до 82 километра пробег само на ток според стандарта EAER City, което все пак е по-добре от 42-та километра, които изминаваше предходното поколение по стандарта WLTP. Батерията вече е по-голяма и капацитетът ѝ достига 25.9кВтч.

Cayenne Turbo GT, който е рекордьор на Нордшлайфе, вече не се предлага в Европа, но пък за сметка на това можете да поръчате специален пакет за хибридния Cayenne. С новия GT пакет за Turbo-E-Hybrid Coupé, Porsche съчетава всички съставки на Turbo GT с изключение на задвижването. Всички системи и управлението, включително въздушното окачване, получават нов тунинг, включващ понижаване с 10 мм. След това се добавят и керамични спирачки. Външно колата получава 22-цолови джанти, както и различни брони и дифузьор. Тук ускорението е с 0.1 секунди по-бързо, а максималната скорост е 305км/ч

В конфигуратора на марката за България вече можем да открием всяка една от модификациите, като базовото, макар да не сме сигурни, че това е правилният термин, Porsche Cayenne Turbo E-Hybridзапочва от 353 810 лева. Купе версията започва от 360 851 лева, докато най-скъпо е Coupe-то с GT пакет. То струва 417 413 лева без добавянето на различни опции.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    16 8 Отговор
    Разумен човек би инвестирал тази сума в недвижимо имущество,а не в Троше.

    Коментиран от #6

  • 2 За съжаление

    13 0 Отговор
    Пътищата в бг са подходящи само за SUV, офроуд и БТР -и.
  • 3 Пюросангйе

    8 6 Отговор
    Трагедия е тас колъ
  • 4 шок

    5 2 Отговор
    Там,в Европа,джипки ли им викат?
  • 5 Бате

    3 3 Отговор
    Абе май не сте гледали как дизел бегачка Seat Ibiza 1.9 TDI минава Porsche Cayenne Biturbo 4x4
  • 6 Леко в уево:

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Умният човек не чака ти да го светнеш за инвестиционните му приоритрти, вече е инвестирал в няколко имота и за награда си е купил Порше!

    Коментиран от #7

  • 7 костя капейкин:

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Леко в уево:":

    Умният челавек инвестира в Москал. Троше е за джендърята!